Ένα σκηνικό που θυμίζει Φαρ Ουέστ ζουν οι κάτοικοι της Κερατέας εδώ και μήνες προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία ΧΥΤΑ, στην περιοχή τους. Χωρίς καμία περιβαλλοντική μελέτη το κράτος δεν διστάζει να προχωρήσει στη δημιουργία χωματερής, η οποία θα βάλει σε κίνδυνο την υγεία τους και παράλληλα θα υποβαθμίσει την περιοχή τους, που αξίζει να σημειωθεί πως προστατεύεται από την Α΄ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού χώρου του Οβρυοκάστρου και ανήκει στους αρχαιολογικούς χώρους της Λαυρεωτικής.

Η κυβέρνηση όμως δεν πτοείται, καθώς είναι διατεθειμένη να προστατέψει με οποιοδήποτε κόστος τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων που στέκονται σαν κοράκια πάνω από τα σκουπίδια καθώς για αυτούς δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης αλλά κέρδους, στο μεγάλο τραπέζι τζόγου που έχει στηθεί. Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι κατασυκοφαντούν τον αγώνα των κατοίκων, με ασύστολα ψεύδη, αποκρύπτοντας πως δικαιώθηκε η προσφυγή τους στα δικαστήρια, ενώ παράλληλα ψεύδονται αισχρά λέγοντας πως ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για ταφή υπολειμμάτων και όχι απορριμμάτων που αποτελεί και την πραγματική χρήση που προορίζεται να έχει. Σε όλη την Ε.Ε. η κατασκευή ΧΥΤΑ απαγορεύεται ρητά, τα όποια προσχήματα περί επιδοτήσεων σε καμία περίπτωση δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα καθώς με βάση την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιφέρουν επιδοτήσεις αλλά πρόστιμα, τα οποία δεν θα πληρώσουν οι μεγαλοεργολάβοι αλλά ο λαός για μια ακόμη φορά.

Η βαρβαρότητα όμως δεν σταματά στην λασπολογία, αλλά περιλαμβάνει την βία και την τρομοκρατία προσφιλείς άλλωστε μεθόδους τόσο της κυβέρνησης αλλά και της αστυνομίας, αποτέλεσμα των πρακτικών αυτών ήταν το πρώτο αθώο θύμα, ένα έμβρυο που δεν πρόλαβε να δει το φως καθώς η μητέρα του υπέστη νευρικό κλονισμό, έπειτα από επίθεση αλλόφρονων αστυνομικών στην οικία της οικογένειας με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και σπρέι πιπεριού, με συνέπεια να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η διαδικασία της κύησης της τραγικής μητέρας. Οι ένστολοι κερατάδες όμως δεν δείχνουν να έχουν ταραχτεί από το γεγονός αλλά συνεχίζουν απτόητοι να πνίγουν στα χημικά τους κατοίκους και να χτυπούν ακόμα και ηλικιωμένους.

Οι κάτοικοι της Κερατέας διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ποιότητα ζωής και την κοινωνική δικαιοσύνη, κάνουν πράξη την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια, χωρίς υποχωρήσεις δίνουν τη μάχη τους ως το τέλος ανυπότακτα. Οφείλουμε να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο και να επιλέξουμε στρατόπεδο, με την Κερατέα ή με τους ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ!!!
Γ.Π.

ΠΗΓΗ:http://ecoleft.wordpress.com