Η ΚΩΜΩΔΙΑ ”ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ” ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

«ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ» 


ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

«Η φιλοδοξία είναι η νόσος των χορτάτων, 


η λαιμαργία είναι των πεινασμένων το νόσημα»

Στον απόηχο των εκλογών η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» φιλοξενεί την εκπληκτική και επίκαιρη πολιτική κωμωδία «ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η παράσταση ανέβηκε στην Αθήνα με πολύ μεγάλη επιτυχία και θεωρήθηκε από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 και ώρα 21:00 στο υπαίθριο θέατρο πίσω από το κτίριο Δροσόπουλου στην Κερατέα.

Σκηνοθετεί ο Κώστας Παπακωνσταντίνου και ερμηνεύουν οι:

Ελισσαίος Βλάχος, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ροζαμάλια Κυρίου, Αγγελική Μαρίνου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Κώστας Παπακωνσταντίνου και Παναγιώτης Σούλης.Λίγα λόγια για το έργο:
Το 1892 (ένα χρόνο πριν την πτώχευση του ‘93) δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ακρόπολις»
το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες».
Η ιστορία διαδραματίζεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών.
Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους, παρουσιάζοντας με κωμικό τρόπο την αναστάτωση και τον εκφυλισμό της τοπικής κοινωνίας τις ημέρες των εκλογών.
Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που συμμετέχουν σ’ ένα παιχνίδι ανταγωνισμού και επιβίωσης. Ψηφοφόροι και ψηφοθήρες έχουν μπροστά τους λίγες μέρες για να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν…Είσοδος ελεύθερη – Ελεύθερη συνεισφορά

Σχόλια μέσω facebook