Τα προβλήματα για την σχεδιαζόμενη επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λαύριο συνεχίζονται. Παρά τις νέες εξαγγελίες που έγιναν 1 χρόνο πριν για επαναδραστηριοποίηση της μελέτης για την επέκταση, το όλο θέμα φαίνεται πως πάγωσε γρήγορα.

Σήμερα το θέμα της σημαντικής αυτής επέκτασης είναι σχεδόν στα συρτάρια καθώς είναι έργο που υπολογίζεται για το επόμενο ΕΣΠΑ και το ενδιαφέρον δεν είναι προς το παρόν έντονο. Το έργο της επέκτασης του Προαστιακού ως το λιμάνι του Λαυρίου εντάσσεται στο επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονιστικών έργων της ΕΡΓΟΣΕ.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 εφόσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ολοκλήρωσης των μελετών καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 4,5 χρόνια για την ολοκλήρωση των μελετών και δημοπράτησης του έργου και άλλα 3 χρόνια για την κατασκευή του έργου.

Στον αέρα υπάρχουν δύο μελέτες οι οποίες όμως συναντούν πολλά εμπόδια. Το πρώτο εμπόδιο είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων στην χάραξη του δρόμου παρά την δέσμευση για χρήση του μεγαλύτερου μέρους της παλιάς χάραξης του σιδηροδρόμου. Οι μελέτες του έργου ανατέθηκαν από το 2006 αλλά οι διαβουλεύσεις δημιούργησαν τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις.

Άλλο πρόβλημα είναι και οι γνωστές καθυστερήσεις από το ΥΠΕΚΑ στις εγκρίσεις των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.  Οι φάκελοι βρίσκονται εκεί από τις 4 Απριλίου 2010 και επανυποβλήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο (στις 15 Σεπτεμβρίου 2011) αλλά η έγκριση είναι ακόμα άγνωστη. Μόλις εγκριθεί θα ακολουθήσει η Β` φάση μελετών.

Το θετικό σημείο για το μεγάλο έργο είναι πως υπάρχει ήδη εγκεκριμένη Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.  Πάντως όπως όλα δείχνουν το έργο δεν αποτελεί προς το παρόν προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών που έχει ρίξει το βάρος του σε άλλα σιδηροδρομικά έργα.

Να θυμίσουμε πως η επέκταση προς Λαύριο έχει συνολικό μήκος 31χλμ, θα ξεκινά από τον κόμβο  Κορωπίου ως διακλάδωση της υφιστάμενης γραμμής. Θα διαθέτει 2 σιδηροδρομικούς σταθμούς (Μαρκόπουλο και Λιμάνι Λαυρίου) ενώ θα δημιουργηθούν και 7 στάσεις (Καλύβια, Κουβαράς, Κερατέα, Αμφιτρόπη, Περιγιάλι, Θορικό, Λαύριο). Η ταχύτητα των τρένων θα φτάνουν τα 120χλμ/ώρα.

http://www.ypodomes.com/