Έχει γίνει ήδη σημαντική προεργασία, τι ειπώθηκε στη δευτεριάτικη (13/2) συνάντηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό Λαυρίου-ΑΠΕ Λαυρεωτική που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα

Πιο πιθανό από ποτέ φαντάζει το ενδεχόμενο της Ένωσης των ομάδων του Λαυρίου. Ένα σενάριο το οποίο, η αλήθεια είναι, πως «παίζει» σχεδόν κάθε χρόνο αλλά στο τέλος… δεν προχωρά. Τα πράγματα, ωστόσο, φέτος έχουν αλλάξει. Φαίνεται πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και τα σωματεία αντιλαμβάνονται πως η συνένωση -πλέον- είναι μονόδρομος από πολλές απόψεις.

Από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, μέχρι το… μη φυσιολογικό του να υπάρχουν τρεις ομάδες στην πόλη του Λαυρίου. Παράλληλα όλοι αντιλαμβάνονται πως μια ενδεχόμενη Ένωση θα γιγαντώσει την ενιαία ομάδα και αργά ή γρήγορα θα την οδηγήσει σε εθνικές κατηγορίες ή ακόμα και σε επαγγελματικές. 

Άλλωστε το θαύμα της μπασκετικής ομάδας του ΓΣ Λαυρίου, που πρέπει είναι μοντέλο προς μίμηση, είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να σταθούμε και στην στάση του Δήμου Λαυρεωτικής, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στηρίζει 100% την Ένωση και μάλιστα με τον τρόπο του πιέζει καταστάσεις -μέσω της επιχορήγησης η οποία για πρώτη φορά θα δοθεί σε μια ομάδα μετά από κλήρωση- για να προχωρήσει η διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, οι εμπλεκόμενες πλευρές ήδη έχουν προχωρήσει σε μια σημαντική προεργασία και μάλιστα τη Δευτέρα (13/2) οι διοικήσεις του Ολυμπιακού Λαυρίου και της ΑΠΕ Λαυρεωτικής είχαν συνάντηση όπου το κλίμα ήταν άκρως θετικό. Εκεί συζητήθηκαν οι βασικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα και υπήρξε σχεδόν ομόφωνη απόφαση υπέρ της Ένωσης… Από την στιγμή που επέλθει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες, τότε θα γίνει επαφή και με τον Παλλαυρεωτικό. Το βασικό πλάνο πάνω στο οποίο μιλούν οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα με όνομα πχ Λαύριο και  να λειτουργεί κι άλλη μια Λαύριο 2 ως δορυφόρος, όπου προφανώς θα αγωνίζονται νεαροί ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας.
Μέσα στο επόμενο διάστημα οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες, ενώ από την στιγμή που Ολυμπιακός Λαυρίου – ΑΠΕ Λαυρεωτική – Παλλαυρεωτικός καταλήξουν οριστικά, τότε θα δρομολογηθεί ΚΟΙΝΗ Γενική Συνέλευση με βασικό θέμα συζήτησης την ΕΝΩΣΗ. Στόχος είναι οι εξελίξεις να τρέξουν το αμέσως επόμενο διάστημα και το Λαύριο τη νέα σεζόν να έχει μια ομάδα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ.
 Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που ακούγεται χρόνια και χρόνια, φέτος φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ να συμβεί. Και είναι βέβαιο πως αν τελικά επιτευχθεί, οι διοικήσεις που θα έχουν συμβάλει στην υλοποίηση της Ένωσης θα γραφτούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία…