Ο Δήμος Μαρκοπούλου, διοργανώνει και σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Μεσόγεια, το χαμένο περιβόλι της Αττικής», του συντοπίτη μας Γιώργου Π. Ιατρού, των εκδόσεων «ΑΩ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαρκοπούλου, στο ιστορικό κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου (Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο).

Στο Ανθολόγιο αυτό, ο συγγραφέας Γ. Ιατρού, πραγματοποιεί μια σπάνια καταγραφή του ιστορικού, λογοτεχνικού, λαογραφικού και φυσικού πλούτου των πάλαι ποτέ οικισμών των Μεσογείων Αττικής, από το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη, τη Βραυρώνα, τον Κουβαρά, τα Καλύβια και την Κερατέα, μέχρι τα Σπάτα, το Κορωπί, την Παιανία, την Παλλήνη, την Ανάβυσσο, την Παλαιά Φώκαια και τη Σαρωνίδα, με αναφορές από πηγές της αρχαιότητας, αλλά κα σύγχρονες.
Στο βιβλίο φιλοξενούνται κείμενα των Εντμόντ Αμπού, Αλεξ. Παπαδιαμάντη, Μιχ. Περάνθη, Γιάννη Κορδάτου, Λιλίκας Νάκου, Τζορτζ Φίνλεϊ, Κώστα Ουράνη, Νίκου Καζαντζάκη, Βασίλη Ρώτα, Οδυσσέα Ελύτη, Εβλιά Τσελεμπί, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Δημ. Καμπούρογλου, Μανώλη Γλέζου, Γεωργίου Σουρή, Φώτου Γιοφύλλη, Ηλία Βενέζη, Ζακ Λακαριέρ, Γιάννη Ρίτσου, Κώστα Βάρναλη κ.α.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της συγκεκριμένης παρουσίασης, δεν περιορίζεται μόνο σε όσους κατάγονται ή έχουν σχέση με τα Μεσόγεια, αλλά και σε όλους εκείνους, που θέλουν να επαναξιολογήσουν το σύγχρονο τρόπο ζωής και τις επιπτώσεις του, συγκρίνοντάς τον με τις αναφορές και τα έγκυρα στοιχεία προηγούμενων εποχών, όπου οι ρυθμοί ήταν πιο ήρεμοι, οι επαφές ήταν πιο ανθρώπινες και ο σεβασμός προς τη ζωοδόχο φύση, αποτελούσε τη βασική αρχή της καθημερινότητάς τους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.