Κερατέα: Ύπνε που παίρνεις ... τους αστυνομικούς

Τρίτη βράδυ: Η Κερατέα θυμίζει «εμπόλεμη ζώνη» για πρώτη φορά από την ημέρα έναρξης των επεισοδίων, με αφορμή την έφοδο διμοιριών των ΜΑΤ μέσα στο χωριό αλλά και των κατ’ οίκον ερευνών. Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής αποτελεί το μέρος όπου διεξάγονται οι… μάχες, στο οποίο το ίδιο απόγευμα η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τρίτη πρωί: Κατευθυνόμενος προς το Λαύριο, ο δρόμος κόβεται λίγο πριν από την Κερατέα. Οχήματα έχουν κλείσει τον δρόμο και οι οδηγοί αναγκάζονται να μετακινηθούν από παράπλευρους δρόμους. Κανείς δεν δείχνει να παραπονιέται, μια και όλοι φαίνεται να βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, άλλο ένα μπλόκο κόβει την περιοχή στα δύο, θυμίζοντας κάτι από σύνορα μεταξύ δύο κρατών. Οι κάτοικοι σε καθοδηγούν, ανάλογα με το πού θέλεις να κατευθυνθείς. Αν ο προορισμός είναι το Λαύριο, πρέπει να ακολουθήσεις έναν χωματόδρομο και φυσικά να υποστείς όλη την ταλαιπωρία, τόσο ο ίδιος όσο και το αυτοκίνητο που επίσης καταπονείται.


Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση

Κοιμούνται στα περιπολικά
Στρίβεις στην… ειδική διαδρομή και απλώς χάνεσαι στο λαβύρινθο των παράπλευρων χωματόδρομων. Η κίνηση είναι αρκετή για τέτοιου είδους δρόμο και ο ένας οδηγός ρωτάει τον άλλον, προκειμένου να βρει τη σωστή κατεύθυνση. Εντύπωση προκαλούν τα περιπολικά που βρίσκονται ακροβολισμένα σε κάθε στενό χωματόδρομο, τα οποία σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε εμπόλεμη ζώνη. Εκεί όμως που περιμένεις να δεις αστυνομικούς έτοιμους να επέμβουν, βλέπεις έκπληκτος τους αστυνομικούς να έχουν μετατρέψει τα περιπολικά σε… κρεβάτια και να παίρνουν τον μεσημεριανό τους υπνάκο. Την ίδια ώρα, η περιοχή έχει αποκλειστεί, η ζωή έχει σταματήσει, το ίδιο και η πελατεία στα καταστήματα της περιοχής, ενώ δεν δίνεται καμία λύση στο πρόβλημα που υπάρχει.

Η… Λεωφόρος Λαυρίου όπως είναι στη σημερινή της μορφή

Ύπνος και… ξύλο
Το παραπάνω περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Για του λόγου το αληθές, παρακολουθήστε το αποκλειστικό video που δημοσιεύει η zougla.gr, έτσι απλά για να διαπιστώσετε πού πηγαίνουν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Όταν, δηλαδή, κάποιοι δεν χτυπούν αθώους κατοίκους, απλώς ξεκουράζονται, για να είναι έτοιμοι να επέμβουν, όταν τους ζητηθεί… άνωθεν.
Zougla.gr