Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει “να επαναληφθούν τα γεγονότα της Κερατέας”, να επιβάλλει το νόμο και να αποκαταστήσει την αίσθηση νομιμότητας εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας τα γεγονότα της Ιερισσού Χαλκιδικής και τη σύλληψη δύο ατόμων στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.


“Το κράτος δεν μπορεί να υποχωρήσει, γιατί δεν θα είναι κράτος” πρόσθεσε ο κ. Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας υπεραμύνθηκε της τακτικής της αστυνομίας και συγκεκριμένα τη σύλληψη των υπόπτων για τα επεισόδια στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ τον προηγούμενο μήνα διερωτώμενος χαρακτηριστικά “έχετε δει πολλές συλλήψεις για τέτοια κακουργήματα να γίνονται μέρα μεσημέρι ενώπιον πάντων;”.
«Γίνονται όταν αυτός που έχει την υπηρεσιακή ευθύνη αποφασίζει ότι είναι ασφαλέστερο να γίνει. Είναι απολύτως στο πλαίσιο Συντάγματος και νόμου και έτσι πρέπει να γίνεται. Να ανοίξουμε κουβέντα για ένταλμα για επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα, που αν τα διαβάσετε θα ανατριχιάσετε, τι ώρα εκτελείται; Να περιορίσουμε την αστυνομία 10-1, μήπως;» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, στο πνεύμα της ανακοίνωσης του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ, ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέχει πολιτική κάλυψη στα επεισόδια της Ιερισσού και στις διάφορες δράσεις κατά της επένδυσης των ορυχείων χρυσού στη Χαλκιδική.
«Θα πρέπει να σκεφτεί καλά αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει θεσμική υποχρέωση προς το Σύνταγμα, τους νόμους και την κοινωνία» είπε ο υπ. Δημόσιας Τάξης και συνέχισε: «Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι οι κινητοποιήσεις εκεί υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να το πω, θα πρέπει να το αποδείξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρέχει πολιτική κάλυψη σε αυτά τα φαινόμενα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρέχει πολιτική κάλυψη σε ανθρώπους που κατηγορούνται με επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα. Παρίστατο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής, τι ανακατεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Η αστυνομία προστατεύει τον νόμο και την τάξη και το δικαίωμα του επιχειρείν όλων μας. Δεν υπάρχουν αποφάσεις στο ΣτΕ για τη συγκεκριμένη επιχείρηση; Δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις; Παράνομη κατάσταση καλύπτει η αστυνομία;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Δένδιας.Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα. Εκδίδει ανακοινώσεις με τις οποίες ανερυθρίαστα παρέχει πολιτική κάλυψη σε άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για επτά κακουργήματα και δεκατέσσερα πλημμελήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και έκρηξη, ληστεία από άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία κ.α.
Πλήρη πολιτική κάλυψη παρέχει και σε όσους επιχειρούν, με οχλοκρατικές εκδηλώσεις και καταστροφές δημόσιας περιουσίας, να αποτρέψουν την εφαρμογή του Νόμου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί παρόμοια στάση και παρέχει κάλυψη σε δράστες εγκληματικών ενεργειών. Αλλά εάν συνεχίζει την απαράδεκτη αυτή θεσμικά και πολιτικά στάση του, ας ιδρύσει επιτέλους και μια συνιστώσα η οποία θα έχει ως στόχο να σταματήσει την εφαρμογή του Νόμου, όπως προκλητικά επαίρεται το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του».

—Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σκληρή απάντηση προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
«Και η σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τουΥπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν κρατά κανένα πρόσχημα και απαντά ως κομματικό όργανο της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Φαίνεται ότι στην αντίληψή τους το κράτος ταυτίζεται με το κόμμα. Έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο αυτοί που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τα Υπουργεία ως τσιφλίκια τους», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καπερνάρος: Τα ξημερώματα στη Χαλκιδική καταλύθηκε κάθε έννοια δικαίου

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, με αφορμή τις συλλήψεις στην Ιερισσό για τα μεταλλεία χρυσού. 


«Τα ξημερώματα στη Χαλκιδική καταλύθηκε κάθε έννοια δικαίου, ηθικής και νομιμότητας», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Καπερνάρος, αναφέροντας ότι ο κ. Δένδιας «εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία ως εργαλείο υλοποίησης των εντολών που, δέχεται, ο ίδιος, από την Τρόικα και τους μεγαλοεργολάβους».


«Οι εντολές του υπουργού για ένοπλες νυχτερινές εισβολές σε σπίτια, δείχνουν το ήθος της κυβέρνησης», συμπληρώνει. 


Και καταλήγει: «Στο εξής, όταν θα χτυπούν τα ξημερώματα οι πόρτες των σπιτιών, οι πολίτες θα ανησυχούν μήπως αντί του γαλατά, είναι ο Δένδιας».