Οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Ανατολικής Αττικής (Ραφήνα, Μαραθώνας, Λαύριο κτλ), εξαρτώνται απολύτως από το ΚΤΕΛ Αττικής, για τις μετακινήσεις τους προς και από Αθήνα.

Πληρώνουν πανάκριβο εισιτήριο. Τα δρομολόγια, παρά τον αυξανόμενο συνεχώς πληθυσμό (η Ραφήνα είναι το δεύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι), διατηρούνται ανα μισάωρο και κάποιες ώρες του εικοσιτετραώρου ανά τρία τέταρτα, ενώ σταματούν στις δέκα το βράδυ, όπως πριν και από πενήντα χρόνια.

Αμφισβητούμενες συμφωνίες κρατούντων και ΚΤΕΛ, δεν επιτρέπουν την αστική συγκοινωνία, που θα εξυπηρετούσε περισσότερο τους κατοίκους. Η αδιαφορία των οδηγών, πολλές φορές αφήνει στις στάσεις επιβάτες. Παροιμιώδης είναι η αγένεια τους, όταν κάποιος επιβάτης διαμαρτυρηθεί για οτιδήποτε!

Αυτά αποτελούν τηλεγραφικά, κάποια από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν. Τα τελευταία χρόνια τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ βάφονται ποικιλοτρόπως προς χάριν διαφήμισης και αποκόμισης εσόδων στην κοινοπραξία. Παρ ότι δεν είναι ότι καλύτερο, τουλάχιστον δεν έχει αυτή την εικόνα που παρουσιάζει το λεωφορείο που κατορθώσαμε να φωτογραφίζουμε μέσα από το ΙΧ. Το πίσω μέρος του είναι σε άθλια κατάσταση, βρομερό και τρισάθλιο, που προσβάλλει την καλαισθησία οποιουδήποτε. Θα μπορούσε άραγε να κυκλοφορεί τέτοιο όχημα σε Ευρωπαϊκή χώρα; Πόσο περισσότερο αν αυτή η χώρα εξαρτιόταν οικονομικά από τον τουρισμό της!

πηγή εφημερίδα “Επταήμερο Ανατ. Αττικής” 10/2/2010