ΕΠΙ τάπητος θα θέσουν οι πρόεδροι των ομάδων της Γ’ Εθνικής τα θέματα της κατηγορίας στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο.

Στο ραντεβού θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της «μικρής» Λίγκας, Σπ. Καλογιάννης,
οι πρόεδροι Μ. Μπαλασάς (Επανομής),
Σ. Παπαδημητρίου (Φωκικός) και
Α. Θηβαίος (Κερατέα),
ο εκπρόσωπος της Αγ. Παρασκευής στην ΕΕΠ, Π. Κοσκινάς
και από τη Νίκη Βόλου ο Σ. Γιδόπουλος.

Αυτό που ζητήθηκε επιμόνως από τους προέδρους των ομάδων ήταν ο διπλασιασμός των εγγυημένων εσόδων (300.000 ευρώ), η συγκρότηση ενός ομίλου των 24 ομάδων από την περίοδο 2011-12 (παραμονή από κάθε όμιλο 9 ομάδων και προσθήκη άλλων 6 από τη Δ’ Εθνική) και σταδιακά ο αριθμός αυτός να πέσει στο 20.

Ακόμα θα ζητηθεί οι παίκτες μέχρι 21 ετών να αυξηθούν από δύο σε πέντε, οι εκπαιδευόμενοι να φτάσουν στους επτά (από τέσσερις) και οι κοινοτικοί να μην υπερβαίνουν την ηλικία των 23 ετών. Στόχος είναι να μειωθεί το μπάτζετ και να προωθηθούν παίκτες από τις Ακαδημίες.

πηγη  www.agelioforos.gr

YΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 7 ΝΕΑΡΟΙ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Την απόφαση για αναδιάρθωση της Γ΄ Εθνικής σε έναν όμιλο από την περίοδο 2011-12, έλαβε η Ένωση Β΄ και Γ΄ Εθνικής, στην έκτακτη γενική συνέλευση της Τρίτης, μεταξύ των ομάδων των δύο κατηγοριών.
Στην έκτακτη ΓΣ… της Ένωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της Ένωσης, αποφασίστηκε την φετινή σεζόν ο υποβιβασμός τεσσάρων ομάδων από κάθε όμιλο.

Από την επόμενη περίοδο, 2010-11, θα παραμείνουν οι δύο όμιλοι στην Γ΄ Εθνική, αλλά θα αυξηθούν οι ομάδες, ανά όμιλο, κατά μία, ήτοι στις 18. Από το 2011-12, θα υπάρξει “συγχώνευση” μεταξύ των δύο ομίλων, όπου θα μετάσχουν 24 ομάδες και από το 2012 οι ομάδες θα μειωθούν στις 20.

Παράλληλα, αποφασίστηκε για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η αύξηση συμμετοχής νεαρών ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον επτά εκπαιδευόμενους στο ρόστερ. Πέντε παίκτες κάτω των 21 ετών στην ενδεκάδα, ενώ φέτος ισχύει για δύο ποδοσφαιριστές και μόλις τρεις κοινοτικούς στο αρχικό σχήμα, κάτω των 23 ετών.

πηγή odysseaschios.blogspot.com