Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έσπασαν αιφνιδιαστικά και συγχρονισμένα τις πόρτες από τις οικίες δύο υπόπτων για τα επεισόδια στις Σκουριές.

Ένταση στην Ιερισσό όπου κάτοικοι κατήγγειλαν ότι αστυνομικοί εισέβαλλαν τα ξημερώματα στα σπίτια δύο συμπολιτών τους -παραβιάζοντας τις πόρτες- και προχώρησαν στην προσαγωγή τους για την υπόθεση της επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» τον περασμένο Φεβρουράριο. Ακολούθησαν επεισόδια από εξαγριωμένους κατοίκους στο Α.Τ Ιερισσού.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, κάτοικοι της Ιερισσού πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο βρήκαν κλειστό και προκάλεσαν φθορές.Οι δύο προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στον Πολύγυρο, όπου λίγο μετά τις 8 το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Ένταση επικρατεί στην Ιερισσό ενώ πολίτες αναμένεται να μεταβούν στον Πολύγυρο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, οι αστυνομικοί προσήγαν τους δύο άνδρες μπροστά στα μάτια των μελών των οικογενειών τους και αφού είχαν σπάσει τις πόρτες για να μπουν μέσα στα σπίτια τους, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Οι προσαχθέντες είναι μεταξύ των 20 κατοίκων της Ιερισσού, που ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους στη βομβιστική επίθεση στο εργατάξιο της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο.

Φωτογραφίες από το antigoldgreece.wordpress.com

Ενημέρωση από http://www.enet.gr