Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το κορίτσι της λίμνης, της Κωνσταντίνας από το Λαύριο!

Σοκ στον αέρα του “Τούνελ” 41 χρόνια μετά, προκάλεσε μια μαρτυρία για το δολοφονημένο κορίτσι της λίμνης.  

Η τηλεθεάτρια μόλις είδε στον αέρα την εικόνα της εικοσάχρονης περίπου γυναίκας που “ζωντάνεψαν” οι επιστήμονες της Φλόριδα, ανατρίχιασε. 
Στο πρόσωπο της βρήκε κοινά σημεία με τη φίλη της την Κωνσταντίνα από το Λαύριο, που προετοιμάζονταν μαζί στη ΔΕΜΕ για μετανάστευση την περίοδο του 70. Η Κωνσταντίνα που γνώριζε, μετοίκισε για την Αμερική. Είχε έναν αδελφό Στέλιο που υπηρετούσε στο Ναυτικό του Λαυρίου.

Η μαρτυρία αυτή άνοιξε πόρτες στο παρελθόν. Οι τηλεθεατές έδωσαν τα πλήρη στοιχεία της ΔΕΜΕ και κάνουν ήδη την έρευνά τους για να βρουν αρχεία και φωτογραφίες της Κωνσταντίνας από το Λαύριο.
Αν είναι η γυναίκα της λίμνης όπως πιστεύεται θα είναι μια συγκλονιστική επιβεβαίωση για την πανεπιστημιακή κοινότητα που από το μόλυβο στα δόντια της νεκρής γυναίκας βρήκαν τον τόπο προέλευσης : το Λαύριο.

Η συγκλονιστική ιστορία της

Στις 19 Φεβρουαρίου 1971, οι αστυνομικοί της Κεντρικής Φλόριδα των ΗΠΑ, ανέσυραν από την λίμνη Πανασόφκι το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Η άγνωστη βρέθηκε δολοφονημένη με μία ανδρική ζώνη τυλιγμένη στο λαιμό της. Δεν πρέπει να έπεσε θύμα ληστείας γιατί στο αριστερό της χέρι φορούσε ένα ρολόι μάρκας Μπέιλορ, ένα χρυσό δαχτυλίδι με πέτρα, και ένα χρυσό λεπτό κολιέ. Μετά από άκαρπες έρευνες την έθαψαν με τον κωδικό «Τζέιν Ντο».
Το 1986 την ξέθαψαν για περαιτέρω έρευνα καθώς στις ΗΠΑ δεν υπάρχει παραγραφή του αδικήματος αν δεν βρεθεί ο ένοχος.
Τον Ιανουάριο του 2012 ο Σερίφης της περιφέρειας Σάμτερ, Ντάρεν Νόρις, ανέλαβε εκ νέου την υπόθεση και ζήτησε τη βοήθεια της επιστήμης.

Φως από τα εργαστήρια

Απευθύνθηκε στην ανθρωπολόγο της Σήμανσης Έριν Κίμερλι, διευθύντρια του τομέα ανεξιχνίαστων υποθέσεων του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριδα.
Η Δρ Κίμερλι συνεργάστηκε με τον γεωχημικό του Πανεπιστημίου της Φλόριδα Τζορτζ Κάμενοβ, που εφαρμόζει την μέθοδο της ισοτοπικής ανάλυσης. 

Η αποκάλυψη των δύο επιστημόνων έφερε στο φως συγκλονιστικά στοιχεία. Η έρευνα κατέδειξε την πολύ ισχυρή πιθανότητα το θύμα, να έζησε για χρόνια στο Λαύριο, επειδή εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα μολύβδου στα δόντια της.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να «συνθέσουν» εκ νέου την εικόνα της. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η γυναίκα αυτή ήταν ηλικίας 17-24 χρόνων, είχε ύψος περίπου 1.55, βάρος περίπου 50-54 κιλά, καστανά ίσια μαλλιά και καστανά μάτια. Είχε χειρουργηθεί λίγα χρόνια πριν δολοφονηθεί στο δεξί της αστράγαλο.

Διαβάστε επίσης

Τη δολοφόνησαν στη Φλόριντα, την ψάχνουν στο Λαύριο

Αμερικανός σερίφης αναζητά 41 χρόνια μετά το έγκλημα την ταυτότητα της νεκρής κοπέλας Ήταν 19 Φεβρουαρίου του 1971 όταν ένα γυναικείο πτώμα ανασύρεται στο νότιο άκρο της λίμνης Πανασόφκι, στην κεντρική Φλόριντα.&nb……

Σχόλια μέσω facebook