Συνεχίζονται οι αναθυμιάσεις στο Μαρκόπουλο – έκκληση για βοήθεια απευθύνει ο Δήμος

Συνεχίζει για δεύτερη μέρα να καίει η χωματερή του Μαρκοπούλου, με συνέπεια να επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με καπνό γεμάτο διοξίνες όλη τη γύρω περιοχή και κυρίως την πόλη των Καλυβίων, φτάνοντας μέχρι και την Σαρωνίδα. Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σιγοκαίει μέχρι και σήμερα τους όγκους των σκουπιδιών που θάβονταν εκεί τα προηγούμενα χρόνια. 
 
Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται από το Δήμο Μαρκοπούλου για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με την ενδεδειγμένη μέθοδο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, την επιχωμάτωση με αδρανή υλικά και όχι ρήψη νερού, για την αποφυγή μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.
Το έργο αυτό είχαν αναλάβει από χθες φορτηγά του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά για έναν περίεργο και συνάμα μυστήριο λόγο τα φορτηγά της Περιφέρειας σταμάτησαν … 

 

Έκκληση για βοήθεια 
 
Δυστυχώς, το φαινόμενο της έκλυσης αναθυμιάσεων και καπνού, που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Για τη δραστικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου, ο Δήμος Μαρκοπούλου απευθύνει έκκληση, σε όποιον μπορεί, να συνδράμει εθελοντικά με φορτηγά, εκσκαφείς και όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες αδρανών (μπάζα). 
 
Οι πολίτες που μπορούν να προσφέρουν οτιδήποτε από τα παραπάνω μέσα, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δήμο Μαρκοπούλου, στο τηλέφωνο 22990 20121. 
 
Θ. Σ. 

mesogianews.gr