ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
             

 

                   
Λαύριο 2.7.2012    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, έχει επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις προσπάθειές μας να ανταποκριθούμε ακόμη και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας απέναντι στους πολίτες. Όμως, με την υπερπροσπάθεια όλων των παραγόντων (αιρετών και υπαλλήλων) που συνθέτουν τον Δήμο Λαυρεωτικής, τα έχουμε καταφέρει, παρά τα επιμέρους προβλήματα.
Η μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων, περισσότερο από 50% τα τελευταία 3 χρόνια, η απαγόρευση των αναγκαίων προσλήψεων προσωπικού, η πρόσθεση νέων αρμοδιοτήτων χωρίς αντίστοιχους πόρους, η απαγόρευση από τον «Καλλικράτη» να συνεχίσουν οι Δήμοι να ασκούν διάφορες δραστηριότητες, όπως η λειτουργία αναψυκτηρίων και δημοτικών κινηματογράφων, έχουν φέρει τους Δήμους σε δύσκολη θέση αναγκάζοντάς μας να προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που πριν λίγα χρόνια ήταν αυτονόητη ή και δεδομένη η αντιμετώπισή τους.
Μεγάλο μέρος της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να προσπαθήσει δημιουργικά να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών με προτάσεις και τεκμηριωμένη κριτική, προσπαθεί να στρέψει την προσοχή των πολιτών από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τόσο το Δήμο μας όσο και την κοινωνία ολόκληρη, στο κουτσομπολιό και τις «στημένες» προσωπικές διενέξεις.
Την τελευταία περίοδο, αντιμετωπίζουμε μια κλιμακούμενη επίθεση χωρίς αρχές και επιχειρήματα.
Η αδυναμία της παράταξης του κ. Λουκά, να δώσει πειστικές απαντήσεις για τα χρέη που άφησε, τα απλήρωτα έργα, τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις των δημοτικών επιχειρήσεων, τις 97.000 που άφησε στο ταμείο, και η έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων τους στρέφει σε ενέργειες, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, που πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε.
Στις επιθέσεις αυτές, πρόθυμοι συμπαραστάτες εμφανίζονται ο                      κ. Παπασταυρόπουλος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος                    κ. Βλαχογιάννης.
Δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν την αποδοχή της πορείας μας από τους πολίτες, της τήρησης των δεσμεύσεων μας και της καθημερινής μας συμπεριφοράς που βρίσκεται στο άλλο άκρο της δικής τους ιστορίας.
Μετά από πολλά χρόνια, οι Λαυριώτες έχουν κοντά τους μια Δημοτική Αρχή, που έφερε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα στην πόλη σε χώρο που μπορούν να τις παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι, άνοιξε σε όλους τις πόρτες του γραφείου του Δημάρχου, κατάργησε τα προσωπικά πρωτόκολλα, δημοσιοποιεί κάθε πράξη της και βρίσκεται μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις και παρασκηνιακές συναλλαγές με αντιπάλους.
Σε αυτή την τακτική τους, εντάσσονται η απαράδεκτη ανακοίνωση του κ. Παπασταυρόπουλου εναντίον της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η στάση του κ. Λουκά στη συζήτηση για την καταστροφική πυρκαγιά της 16ης Ιουνίου, όπου παραλίγο να μας κατηγορήσει γιατί δεν έχουμε ελικόπτερο κατάσβεσης, και η εμφάνιση του «οργανωμένου» κ. Φικιώρη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28.6.2012 και η έλλειψη κάθε αντίδρασης από τους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης στα όσα έλεγε.
Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον επικίνδυνο δρόμο που επέλεξαν.
Συνεχίζουμε την πορεία μας, τηρώντας  τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες για νέα εποχή και στο ήθος και τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής.
Απαντάμε με τις πράξεις και τα έργα μας.
Όλοι κρινόμαστε καθημερινά.
Οι πολίτες της Λαυρεωτικής έχουν και γνώση και μνήμη.
Είμαστε σίγουροι ότι η πορεία που μαζί ξεκινήσαμε το Νοέμβρη του 2010, θα συνεχιστεί και μετά το 2014.
Οι δυνάμεις του παρελθόντος και οι πρακτικές τους, θα επιστρέψουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Σχόλια μέσω facebook