Το μεγαλόπνοο σχέδιο του Μάκη
 
Σε καιρούς οικονομικής ύφεσης και σκληρής λιτότητας, ο υπουργός Yποδομών Μάκης Βορίδης παρουσίασε ένα σχέδιο για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται, κατ΄ ουσία για εφαρμογή των οικονομικών θεωριών του Κένς, δηλαδή της κρατικής χρηματοδότησης μεγάλων έργων για να αναστραφεί η πτωτική τροχιά του οικονομικού κύκλου.

 Η έμπνευση του κ. Βορίδη προβλέπει την κατασκευή μιας γέφυρας από το Λαύριο μέχρι την Σύρο, με ενδιάμεσους σταθμούς την Άνδρο και την Τήνο.

Το σχέδιο καταρτίστηκε τάχιστα εντός 20 ημερών από τον υπουργό και τους επιτελείς του και αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη ότι το ΛΑ.Ο.Σ. είχε και έχει έτοιμο σχέδιο για την διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά χθες το απόγευμα η Νέα Γέφυρα θα πάρει το όνομα του υπουργού και εμπνευστή της, θα ονομαστεί “Μαυρουδής Βορίδης Γέφυρα Ελλάς”, κάτι ανάλογο δηλαδή και με τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου που εμπνεύστηκε ο μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης. Σήμα της νέας γέφυρας θα είναι ο διπλός πέλεκυς, σύμβολο δύναμης και σταθερότητας

Για την κατασκευή της θα δουλέψουν αποκλειστικά λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται στον Έβρο και το Αιγαίο. Η εργασία τους θα είναι άμισθη και καταναγκαστική για 5 χρόνια, μετά την πάροδο πενταετίας θα απελαύνονται. Όσοι εξ αυτών αποδημήσουν στον άλλο κόσμο κατά την διάρκεια των εργασιών θα θάβονται, σαν τη γυναίκα του πρωτομάστορα, στα θεμέλια για να στεριώσει καλύτερα το έργο. Όλα τα δομικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή θα είναι ελληνικά, ενώ στο σκυρόδεμα αντί για νερό θα προστίθεται αγιασμός ευλογημένος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η “Μαυρουδής Βορίδης Γέφυρα Ελλάς” θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 10 χρόνια και αναμένεται να αποτελέσει την σπίθα για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.

ellinofreneia.net