Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Αλέξη Τσίπρα τα ονόματα των περισσοτέρων υποψηφίων για τις περιφέρειες και για κάποιους μεγάλους δήμους.

Μετά τις αρνήσεις που δέχθηκε από βουλευτές του κόμματος (την Σ. Σακοράφα για την Αττική και τον Δ. Παπαδημούλη για το Δ. Αθηναίων) ο κ. Τσίπρας οδηγήθηκε στην επιλογή πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα γενιά. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας προτείνει για την Περιφέρεια Αττικής τη Ρένα Δούρου, βουλευτή της Β’ Αθήνας και ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ για το Δ. Αθηναίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει το όνομα του προερχόμενου από τη Νεολαία του κόμματος και συνεργάτη του βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, 33 ετών, συντονιστή του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε μια προσπάθεια να δοθεί «αέρας ανανέωσης», όπως επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου.

Η κυρία Δούρου είναι γνώστης του ζητήματος της διαχείρισης απορριμμάτων. Διατηρεί σχέσεις με την Κερατέα μέσω του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Καραγκούνη, με τον οποίο εκτός από στενοί συνεργάτες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, συνδέονται και με προσωπική φιλία. 
Πέρα από προσωπικές της επισκέψεις, βρέθηκε στην πόλη μας και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Art Resistance μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Μένει να δούμε τι επίδραση θα έχει η υποψηφιότητα της κυρίας Δούρου στο μέχρι τώρα πολιτικό σκηνικό των αυτοδιοιηκητικών εκλογών μιας και δημιουργεί νέα δυναμική. Εκ πρώτης όψεως εκτιμάται ως μια θετική υποψηφιότητα για την Κερατέα.