Σχολή ασφαλούς οδήγησης Βασίλης Ορφανός
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 το πρώτο σεμινάριο για το στάδιο Level I της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης V.O.M. (Vasilis Orfanos Motorsports). Στο φιλόξενο χώρο του Attart Off Road Park στην Κερατέα, ο Βασίλης Ορφανός μύησε τους αναβάτες που δήλωσαν συμμετοχή, σε τεχνικές για ασφαλή οδήγηση στο χώμα.
Μετά το θερμό πρωινό καλωσόρισμα στις εγκαταστάσεις και τις ανάλογες ρυθμίσεις στις μοτοσυκλέτες των αναβατών, ακολούθησε θεωρητική ενημέρωση και προετοιμασία με διατατικές ασκήσεις πριν το οδήγημα, δίνοντας  το ανάλογο βάρος τόσο στον αναβάτη όσο και στη μοτοσυκλέτα.
Αμέσως μετά, στο χωμάτινο στίβο ακολούθησαν ασκήσεις ελέγχου (control) για την καλύτερη αίσθηση μεταξύ αναβάτη – μοτοσυκλέτας, ακονίζοντας το ένστικτο της ισορροπίας. Στόχος, να πάψει να υπάρχει ο φόβος για γλίστρημα του μπροστινού τροχού, μια αίσθηση  που δήλωσαν οι περισσότεροι συμμετέχοντες ότι έχουν.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων, οι αναβάτες βιντεοσκοπήθηκαν με απώτερο σκοπό “να δουν οι ίδιοι τα λάθη τους” και έπειτα με τις υποδείξεις του εκπαιδευτή, να δοκιμαστούν ξανά με σωστή πρακτική στο χωμάτινο στίβο. Στην επόμενη φάση της εκπαίδευσης η  διαδρομή καταβρέχτηκε για να αλλάξουν  οι συνθήκες τριβής και να υπάρχει ακόμη μια εμπειρία για τους αναβάτες στο χώμα.
Το βρεγμένο έδαφος διαφοροποίησε και βελτίωσε επιπλέον τις ικανότητες των οδηγών λύνοντας κάθε απορία ή όποια δυσκολία, υπό τη συνεχή παρακολούθηση του Βασίλη, διορθώνοντας τυχόν λάθη ή παραλείψεις. Παράλληλα έγιναν ασκήσεις φρεναρίσματος με ισορροπία κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο μαθημάτων.
Ακολούθησαν η αποθεραπεία των αναβατών και η συνολική αποτίμηση του σεμιναρίου, καθώς έφτασε στο τέλος του αργά το απόγευμα. Δόθηκαν αναμνηστικές βεβαιώσεις παρακολούθησης από τη Σχολή, τραβήχτηκαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τους χαρούμενους και πλέον πιο έμπειρους αναβάτες, ενώ είχαν και τη τύχη να δουν  από κοντά την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα που αγωνίσθηκε στο Dakar του 2011 ο εκπαιδευτής τους Βασίλης  Ορφανός.
Σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος οι συμμετέχοντες δροσίστηκαν με χυμούς και αναψυκτικά της εταιρίας ΛΟΥΞ, που είναι και ένας από τους βασικούς χορηγούς του Βασίλη στο Dakar, και αποχαιρετήθηκαν ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο στάδιο Level II της Σχολής VOM.

http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=7403