ΜΙΣΘΩΣΗ AKINHTΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΦΟΡΑ, ΤΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ

ΜΙΣΘΩΣΗ AKINHTΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ  
ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΦΟΡΑ, ΤΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ

Ο Δήμος Κρωπίας ανακοινώνει σε όσους πολίτες διαθέτουν γήπεδα-αγροτεμάχια  σε όλες τις  εκτός σχεδίου  περιοχές  του Δήμου μας αλλά και οικόπεδα σε αραιοκατοικημένες περιοχές εντός σχεδίου ή υπό ένταξης, της Αγίας Μαρίνας-Αγίου Δημητρίου, Κιτσίου, Σκάρπιζας, Καρελλά,  ότι  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, θα μισθώσει  30 γηπεδικούς-οικοπεδικούς χώρους για την ανάπτυξη «πράσινων γωνιών» ανακύκλωσης. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι καθοριστική για την αισθητική αναβάθμιση, την περιβαλλοντική και αντιπυρική προστασία όλων των γειτονιών του Δήμου.Στόχος μας είναι η διαλογή στην πηγή όλων των ανακυκλώσιμων για κάθε ρεύμα και συνέπεια τούτου η μείωση της επιβάρυνσης των δημοτών από το κόστος μεταφοράς και εναπόθεσης ως σύμμεικτων στον ΧΥΤΑ Φυλής.Απώτερος δε στόχος εάν επιτευχθεί το αποτέλεσμα θα είναι και η μείωση των δημοτικών τελών. Ως γνωστόν ο Δήμος μας έχει ήδη πάρει την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και άδεια εγκατάστασης για το μεγάλο «Πράσινο Σημείο» που θα συλλέγει από όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης από «Πράσινες Γωνίες» ή από μελλοντικά Μικρά Πράσινα Σημεία
Ποιες είναι οι προδιαγραφές των  γηπεδικών-οικοπεδικών χώρων :
  1. Το γήπεδο  να είναι κατ΄ ανώτατη επιφάνεια  500 τετραγωνικά μέτρα και πλάτους 10 μέτρων  και άνω. Τυχόν ύπαρξη αποθήκης ή άλλου μικρού κτιριακού χώρου θα συνεκτιμηθεί θετικά. Επίσης, περιμετρικά πρέπει να έχουν αποστάσεις από όμορα κτίρια και τουλάχιστον 20 μέτρα από όρια δομημένων ακινήτων. Μπορούν επίσης να αποτελούν τμήμα ενός μεγαλύτερου γηπέδου (π.χ. να μισθώσουν 500 τ.μ από ακίνητο μεγαλύτερης επιφάνειας).
  2. Να είναι προσβάσιμα σε τοπικές και επαρχιακές οδούς του Δήμου ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ειδικά οχήματα του Δήμου που θα παραλαμβάνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και σε οχήματα  ιδιωτών που αντίστοιχα θα τα εναποθέτουν.
  3. Να διαθέτουν περίφραξη και κατάλληλη είσοδο για τη διέλευση δημοτικών οχημάτων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών ενώ απαιτείται η διαμόρφωση της επιφάνειας για την αποστράγγιση των ομβρίων. Σε κάθε περίπτωση τυχόν ελλείψεις που θα διαπιστωθούν από αρμόδια επιτροπή του Δήμου θα υποδειχθούν στον ιδιοκτήτη και θα εκτελεστούν με δαπάνη του ιδίου.


Η διαδικασία επιλογής των κατάλληλων  χώρων θα γίνει  από την Τεχνική Υπηρεσία  και η κατοχύρωση της εκμίσθωσης με φανερή μειοδοτική δημοπρασία. Περισσότερες πληροφορίες και ολόκληρη η διακήρυξη των όρων της συμμετοχής των ενδιαφερομένων στη δημοπρασία στο www.koropi.gr, καθώς και στο Γραφείο Δημάρχου στα τηλέφωνα : 210-662 23 24 (εσωτ.: 112-113). Η ενεργοποίηση της διακήρυξης θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα δημοσιευτεί στη δεξιά στήλη της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Κρωπίας στο εικονίδιο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ Δήμου Κρωπίας (έργα-προμήθειες)

Σχόλια μέσω facebook
Διαβάστε επίσης:  Tεράστια τα προβλήματα στα σχολεία Ανατολικής Αττικής επισημαίνει το ΚΚΕ Μεσογείων και Λαυρεωτικής