Ξέχασε… τη Λαυρεωτική και τα μεσόγεια το “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Αττικής” των 8,5 εκατ. ευρώ!

Από αριστερά ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρός, η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογίαννη και ο Πρόεδρος & Δ.Σ. της McCann Athens, κ. Πάνος Βατσής
Μπορεί τη Δευτέρα να παρουσιάστηκε στο μουσείο της Ακρόπολης το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Αττικής, όμως όσοι το… επινόησαν άφησαν απέξω πολλές περιοχές των Μεσογείων, κάτι που δεν συνέβη με άλλες περιοχές της περιφέρειας!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο τουριστικό πόρταλ της Περιφέρειας Αττικής (www.athensattica.com και www.athensattica.gr) υπάρχει μια ελάχιστη και καθόλου αντιπροσωπευτική αναφορά στις δυνατότητες που δίνει στους τουρίστες η ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.
Έτσι υπάρχει μια αναφορά σε περιοχές και σημεία όπως ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το γραφικό λιμάνι του Λαυρίου, ο Μαραθώνας και η Βραυρώνα αλλά τα Σπάτα προβάλλονται ως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ενώ το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη δεν υπάρχουν καθόλου όπως βέβαια και η Κερατέα με το Δασκαλειό και τόσες άλλες περιοχές και παραλίες!
Η… άγνοια των δημιουργών αυτής της τουριστικής καμπάνιας δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων για τη σκοπιμότητά της.
Παράλληλα εντυπωσιάζει ακόμη και όσους δεν γνωρίζουν πολλά το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα μαγευτικών σημείων τα οποία αγνοούνται επιδεικτικά προς όφελος κάποιων άλλων περιοχών της Αττικής.
Κατά τα λοιπά ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός στην παρουσίαση του προγράμματος έκανε λόγο για τους στόχους του Ολοκληρωμένου (;) Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής υποστηρίζονται ότι είναι αφενός «να καταστήσουμε την Αττική και τα Νησιά της ως έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς στην Ευρώπη» και αφετέρου «να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, δίνοντας και από αυτό το μετερίζι τη μάχη μας με τον χειρότερο εφιάλτη που ζει ο λαός μας, την ανεργία».
«Σκοπός του Προγράμματος είναι να καταστήσει την Περιφέρεια Αττικής έναν από τους ελκυστικότερους city break προορισμούς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.
Και φαίνεται ότι το αρχαίο θέατρο του Θορικού, οι παραλίες στο Δασκαλιεό και την Κακιά Θάλασσα ή η νυχτερινή ζωή στο Πόρτο Ράφτη και τόσα άλλα δεν χωράνε δεν χωράνε σε αυτό το city break.
Εντυπωσιακό εξάλλου είναι ότι η περιφέρεια Αττικής θα συμμετάσχει – σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων – στη διοργάνωση του Festival Αργοσαρωνικού, το οποίο στόχο έχει «στην ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης στα νησιά της Περιφέρειας».
Και βέβαια εκτός τόπου και χρόνου φάνηκε να βρίσκεται και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία ναι μεν ζητά τη συνδρομή της αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια της τουριστικής προβολής της χώρας όμως γι’ αυτήν – όπως και για τους δημιουργούς της καμπάνιας – η «Αττική Ριβιέρα» φαίνεται να μην υπάρχει.
Προφανώς διότι ασπάζονται την κυβερνητική πρόθεση για την τσιμεντοποίησή της!
Πηγή ενημέρωσης:
Διαβάστε σχετικά:

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Αττικής» το οποίο είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από 31 βουλευτές

Με τη λειτουργία της Διαδικτυακής πύλης www.athensattica.com και www.athensattica.gr, παρουσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταχωρήσεις, διαφημιστικές ταινίες και εφαρμογές για smart phones, ξεκινά το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, που παρουσίασε τη Δευτέρα ο……
 

«ΝΑΙ» 56 ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΟΓΩ… ΕΣΠΑ

Με το ΠΕΠ Αττικής ύψους 2,8 δισ. που διαχειρίζεται η  Περιφέρεια Αττικής ως μέσο πίεσης και με τη παλαιά – νέα μέθοδο της «τηλεφωνικής περιφοράς», ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός εξασφάλισε το ΟΚ από 57 (56) δημάρχους της Αττικής σε κείμενο υπέρ του σκανδάλου των 8,5 εκατ. ευρώ……

Πανικόβλητος ο Σγουρός

-Επίθεση στους 31 βουλευτές της Ν.Δ που κατέθεσαν την ερώτηση. -Έστειλε και επιστολή στον Ράιχενμπαχ για… να διαμαρτυρηθεί. -Καταρρέουν τα σχέδιά του για επανεκλογή στην Περιφέρεια ή το Δήμο της Αθήνας. -Σκληρή απάντηση από τον Κώστα Κατσαφάδο. ……

Κόλπα παλαιάς κοπής από τον περιφερειάρχη – Οργανώθηκε επιχείρηση συλλογής υπογραφών από δημάρχους της Αττικής!

 Παρά το σάλο που ξεσηκώθηκε με τα 8.5 εκατομμύρια ευρώ που θέλει να διαθέσει για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής και κυρίως με το κόστος και το είδος των δράσεων που περιέχονται στο πρόγραμμα, ο Περιφερειάρχης και πρώην άρχων της Άρσης Βαρών στην Ελλάδα( με……
Σχόλια μέσω facebook