Πρόκειται για ένα ακόμη Βιομηχανικό Μνημείο της Νεώτερης Εποχής στη Λαυρεωτική, στον οικισμό της Πλάκας μεταξύ του Λαυρίου και της Κερατέας, που γνωρίζει την εγκατάλειψη ασφυκτιώντας στα γρανάζια της κρατικής αδιαφορίας και γραφειοκρατίας…

Ως οργάνωση αλλά και ως παράρτημα Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με αρμοδίους παράγοντες της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου και του Υπουργείου Οικονομικών, όπου και ανήκει ο χώρος, για τη δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών, που θα μας επιτρέπουν να αποκαταστήσουμε, να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε ως ΚΕΑΝ το εν λόγω Μνημείο για την προβολή του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Κεφαλαίου του τόπου μας καθώς και την στέγαση αλλά και το συντονισμό των αναγκών της Οργάνωσης στην περιοχή μας.

Για την ώρα αναμένουμε αλλά δεν επαναπαυόμαστε…

Βάζουμε μπρος!

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα δούμε όλοι το χώρο, θα τον καθαρίσουμε και θα εξετάσουμε τις πτυχές των δράσεων μας μετά φυσικά την αποκατάστασή του.

Διοργανωτής:
Ημερομηνία:
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010
Ώρα:
11:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.
Τοποθεσία:
Δημοτικό parking – 2η Είσοδος Κερατέας

Βασικές Πληροφορίες

Όνομα:ΚΕΑΝ ΛαυρεωτικήςΚατηγορία:ΟργανισμοίΜη κερδοσκοπικές οργανώσειςΠεριγραφή:

Tο Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Nέων είναι ανοιχτός κοινωνικός σύλλογος Νέων που αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αξίες, την ειρήνη, την πρόοδο, την ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος. Το ΚΕΑΝ αγωνίζεται για τη δημοκρατία , για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Νέων στην Εργασία στο περιβάλλον στη ποιότητα ζωής στην Κοινωνική Απελευθέρωση, στα πλαίσια μιας σύγχρονης δημοκρατικής και πλουραλιστικής κοινωνίας. Το ΚΕΑΝ πιστεύει στις αξίες , της ελευθερίας , της δημοκρατίας , της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης και επιδιώκει την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου. Πιστεύουμε στο δικαίωμα των πολιτών, των νέων, να υπερασπίζονται το περιβάλλον και να αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Γι’ αυτό και επιλέγουμε ως οργάνωση το δρόμο της μη-βίαιης, πλην όμως δυναμικής και χωρίς συμβιβασμούς, ενεργού δράσης. Πιστεύουμε στην τεκμηριωμένη και επιστημονικά ορθή και αξιόπιστη πληροφόρηση των πολιτών. Γι’ αυτό και πραγματοποιούμε επιστημονικές αναλύσεις ,σεμινάρια και συζητήσεις. Πιστεύουμε στις Νέες τεχνολογίες και στη χρήση τους προς όφελος των πολιτών και του πλανήτη. Γι αυτό και επιδιώκουμε να γίνουν κτήμα του καθένα εκλαϊκεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα σχετικά ζητήματα και εκπαιδεύοντας τους πολίτες στη χρήση τους. Ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες των κινημάτων των πολιτών, που υπερασπίζονται το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα στη ζωή. Προωθούμε μια άλλη μορφή κοινωνικής οργάνωσης, σύγχρονη και προοδευτική, χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και αλλοτρίωση, που στηρίζεται στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική δημοκρατία Ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες για διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας καθώς και τη σύγχρονη συλλογική και ατομική δημιουργία. Στηρίζουμε τις μειονότητες και τα αδύναμα τμήματα του πληθυσμού στην αντίστασή τους απέναντι στις κοινωνικές διακρίσεις, την κρατική καταπίεση, τον αυταρχισμό και τη βία. Το ΚΕΑΝ συνεργάζεται με όλους τους φορείς διεθνώς, που εμπνέονται από τις ίδιες αξίες και έχουν ανάλογους στόχους. Oι δυνάμεις της εργασίας, της παραγωγής, του πολιτισμού, της γνώσης, της οικολογίας, οι δυνάμεις των ανδρών και γυναικών, της νέας γενιάς του τόπου μας, ενωμένες σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο προοδευτικό, δημοκρατικό κοινωνικό συνασπισμό είναι η μόνη εγγύηση που οδηγεί στην υλοποίηση αυτών των οραμάτων, των στόχων και των επιλογών μας.

Σταύρος Μηλιώνης
Πρόεδρος ΚΕΑΝ

Η προσπάθεια του παραρτήματος της Λαυρεωτικής της οργάνωσης Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2008 με σκοπό τη δραστηριοποίηση των Νέων της Νοτιοανατολικής Αττικής πάνω στα ζητήματα για τα οποία παλεύει το ΚΕΑΝ με αιχμή την προστασία του Περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών, υπέρ της Ποιότητας Ζωής καθώς και ενός νέου εναλλακτικού τρόπου ζωής.

Βαγγέλης Μυτιληναίος
Συντονιστής ΚΕΑΝ Λαυρεωτικής

Περιοχές μας: Καλύβια, Λαγονήσι, Κουβαράς, Πέτα, Κερατέα, Καμάριζα, Λαύρειο, Σούνιο, Λεγραινά, Παλαιά Φώκαια, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος