Κοινό μέτωπο 6 δήμων του παραλιακού μετώπου για την ”παραχώρηση” ακτών


Άμεση ήταν η αντίδραση έξι Δημάρχων του παραλιακού μετώπου στην παραχώρηση εκτάσεων της παραλίας στην εταιρεία «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.».
Συγκεκριμένα, με επιστολή τους, οι δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης και Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης καλούν τον Πρόεδρο της εταιρείας, Άρη Ματιάτο σε συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθέσεις της πολιτείας, αλλά ταυτόχρονα να προβάλουν και τα δικά τους αιτήματα.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Οι δήμαρχοι των δήμων Αλίμου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κρωπίας και Σαρωνικού έχουμε ήδη ξεκινήσει τη συζήτηση με στόχο την κοινή μας αντιμετώπιση επί των θεμάτων που αφορούν την αξιοποίηση αλλά και την προστασία του παραλιακού μετώπου εντός των ορίων των δήμων μας.
Μετά τις, υπ. αριθμ.: 143/43399 και 148/43856 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στη μεταβίβαση των 20 παραλιακών εκτάσεων στην εταιρείας σας, πολλών εκ των οποίων είναι εντός των ορίων των έξη δήμων, ζητούμε άμεσα συνάντηση με σκοπό να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις της «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.» σχετικά με τις εκτάσεις αυτές, ενώ παράλληλα να σας καταθέσουμε με τη σειρά μας τις δικές μας απόψεις για το παραλιακό μέτωπο.
ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Μεταβιβάστηκαν 20 ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως το Σούνιο -συνολικής έκτασης 3,6 εκατ. τετραγωνικών μέτρων- στην εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ και την άνοιξη θ…
Σχόλια μέσω facebook