Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης αποτελεί ένα ισχυρό κρίκο στη διατήρηση και συνέχιση του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Με τη συνεχή παρουσία του στο πάλκο εμπλουτίζει την εμπειρία του σε βαθμό που να μπορεί να αποδίδει λεπτοδουλεμένες ερμηνείες στο δύσκολο αυτό είδος. Το μοναδικό πρόγραμμα του θα το απολαύσετε στις 6 Σεπτεμβρίου σε μια ξεχωριστή συναυλία στην Κερατέα, όπου θα ακουστούν όλα τα αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα κομμάτια.
Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης γεννήθηκε στον Ευαγγελισμό του Νομού Λαγκαδά από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1955. Τα πρώτα του μουσικά ακούσματα προέρχονται από τον κοινωνικό του περίγυρο και είναι έντονα διαποτισμένα από τις μελωδίες της Μικράς Ασίας.
 Με τη μουσική αρχίζει να ασχολείται συστηματικά από το 1971. Αυτοδίδακτος, με μόνο οδηγό τα μουσικά του ακούσματα, μαθαίνει σχεδόν όλα τα έγχορδα που χρησιμοποιούνται στα ρεμπέτικα τραγούδια: κιθάρα, μπαγλαμά, ούτι, μπουζούκι, τζουρά, μαντόλα και μαντολίνο.
 Το επαγγελματικό του ξεκίνημα γίνεται στις μπουάτ της Θεσσαλονίκης. Σύντομα αντιλαμβάνεται ότι ο μουσικός χώρος που τον ενδιαφέρει πραγματικά και ταιριάζει απόλυτα στη φωνή του είναι το ρεμπέτικο τραγούδι, στο οποίο και αφιερώνεται από τότε αποκλειστικά. Το 1977 ιδρύει το Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης με το οποίο ηχογραφεί δύο δίσκους, εμφανίζεται σε διάφορα μαγαζιά και πραγματοποιεί πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
 Το 1981 κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου και συνεργάζεται με μουσικούς όπως ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Κόρος, ο Βασίλης Σούκας, ο Λάζαρος Κουλαξίζης, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Νίκος Χατζόπουλος κ.ά. Έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχει προσκληθεί για προσωπικές συναυλίες στο Ισραήλ, τις Βρυξέλλες, τη Λισαβώνα και το Αμστερνταμ. Εχει συμμετάσχει στο Μουσικό Φεστιβάλ της Αβινιόν. Πολλές οι συνεργασίες του σε μουσικούς χώρους τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, με τελευταία αυτή στην Αθήνα με τη Γλυκερία στο “Χάραμα”.