Αυξήθηκε κατά 57%, τη χρονιά που διανύουμε, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό του Μαρτίου 2014,  ο αριθμός των μαθητών που μεταφέρονται από την Περιφέρεια Αττικής. Ήδη τη φετινή χρονιά μεταφέρονται 17.000 μαθητές με δημόσια σύμβαση.
Την ίδια ώρα που κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών, η Περιφέρεια Αττικής  αποτιμά θετικά τις προσπάθειες της κυρίας Ρένας Δούρου για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί μαθητές εδώ και καιρό. Ο αρχικός σχεδιασμός του Μαρτίου 2014 με βάση την ΚΥΑ 24001/13 (Β1149) προέβλεπε μετακίνηση 10.903 μαθητών, για να αυξηθεί τελικά κατά έξι χιλιάδες ο αριθμός εκείνων που μεταφέρονται.
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το σχέδιο της απόφασης που πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Χρήστος Καραμάνος σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Από τη διαδικασία απείχαν οι παρατάξεις «Αττική» (Σγουρός) και «180ο – η Αττική αλλάζει πρόσωπο» (Κουμουτσάκος). Της λήψης απόφασης προηγήθηκε αναλυτική συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής.
«Με τις ενέργειές μας απετράπη για τη φετινή σχολική χρονιά η εφαρμογή ενός μνημονιακού σχεδιασμού» τόνισε ο κ. Καραμάνος, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι για φέτος ο αριθμός των μαθητών που μεταφέρονται από την Περιφέρεια Αττικής αυξήθηκε κατά 57%, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό του Μαρτίου 2014. Ήδη τη φετινή χρονιά μεταφέρονται 17.000 μαθητές με δημόσια σύμβαση. Βεβαίως, υπάρχουν ακόμη προβλήματα σε μικροκλίμακα, τα οποία αγωνιζόμαστε καθημερινά να επιλύσουμε».
Ακολουθεί η περίληψη της απόφασης:
  1. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κρίνει ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο αριθμός των μαθητών που μετακινούνται σήμερα με δημόσια σύμβαση υπερβαίνει τους 17.000 μαθητές, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός του Μαρτίου 2014 με βάση την ΚΥΑ 24001/13 (Β1149) προέβλεπε μετακίνηση 10.903 μαθητών
  2. Το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής αποφασίζει να συνεργασθεί με την επιστημονική κοινότητα, τη σχολική κοινότητα, γονεϊκούς φορείς, συνδικαλιστικούς φορείς, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταφορείς προκειμένου να συγκροτηθεί Επιτροπή Μελέτης για ένα νέο δημόσιο, ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα μεταφοράς μαθητών στην Αττική
  3. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφασίζει να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός για το επόμενο σχολικό έτος 2015-2016, ο οποίος θα γίνει, θεωρώντας ότι όλα τα φετινά δρομολόγια θα ισχύσουν και στο επόμενο σχολικό έτος
  4. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κρίνει ότι για να εκτελεστεί με πλήρη κάλυψη των αναγκών, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια η μεταφορά μαθητών, απαιτείται έγκαιρη αποστολή όλων των στοιχείων στην Περιφέρεια Αττικής και στενή συνεργασία με τους δήμους και τα σχολεία.
Σχόλια μέσω facebook