Ακροβολισμένοι μέρα και νύχτα στην κορυφή του βουνού δεκάδες αστυνομικοί με το δάκτυλο στη σκανδάλη, έχουν αυστηρή εντολή να απαγορεύσουν την ελεύθερη διακίνηση των κατοίκων της Λαυρεωτικής στα πατρογονικά τους εδάφη, κατά παράβαση του Συντάγματος. Θλιβερές εικόνες και απαράδεκτες συμπεριφορές που ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες κατοχής. Κάποτε ήταν οι Γερμανοί κατακτητές τώρα είναι οι Έλληνες αστυνομικοί που όμως έδωσαν ύψιστο όρκο να διαφυλάττουν και να προστατεύουν τους νόμους και κυρίως τον καταστατικό χάρτη της χώρας μας, το Σύνταγμα μας.

Αστυνομικοί σε μπλόκα στα περάσματα, αστυνομικοί γύρω από αναμμένες φωτιές για το τσουχτερό κρύο και την υγρασία, δίπλα στα ακινητοποιημένα μηχανήματα του εργολάβου στην κορυφή του Οβριόκαστρου.

Πάμπολλοι αστυνομικοί σε κάθε στροφή των αγροτικών δρόμων, σε κάθε πλαγιά και κορυφογραμμή με κιάλια στα χέρια για να αποτρέψουν τυχών εισβολή από τον αόρατο «εχθρό». Ένας εχθρός που δεν είναι άλλος από τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που γεννήθηκαν από αυτό το ίδιο χώμα της Λαυρεωτικής γης και τώρα αισθάνονται να ασφυκτιούν που δεν ορίζουν τον τόπο τους, δεν ορίζουν το βιός τους.

Αυτό το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλους όσοι κατακρίνουν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής και υποστηρίζουν ψευδώς ότι η χωματερή σχεδιάζεται να γίνει σε μια απόκρημνη όσο και απομακρυσμένη χαράδρα χωμένη κάπου μέσα στους ορεινούς όγκους της Κερατέας.

Τα κεραμίδια των σπιτιών της Κερατέας και η εικόνα των μηχανημάτων του εργολάβου ορατά σε ευθεία γραμμή δίπλα μας πάνω στο βουνό, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του τεράστιου οικολογικού εγκλήματος που σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή μας.

Αυτό το βίντεο όμως αποτελεί και μια αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες δημαγωγούς όπως ο γνωστός και μη εξαιρετέος Λιακόπουλος, που εδώ και 70 ημέρες παραπληροφορούν την κοινή γνώμη λέγοντας ψέματα ότι τα έργα στην Κερατέα έχουν ξεκινήσει από τις 11 του περασμένου Δεκεμβρίου. Η αλήθεια είναι άλλη και είναι αυτή που βλέπεται στο βίντεο – ντοκουμέντο. Τα μηχανήματα όλες αυτές της μέρες βρίσκονται ακινητοποιημένα στην κορυφή του βουνού υπό το φως ισχυρών προβολέων και υπό το βλέμμα 500 αστυνομικών.


Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια.

http://lavreotiki.com/archives/857