Ανακοίνωση της Ο.Μ. Καλυβίων Σαρωνικού του ΣΥΡΙΖΑ για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απριλίου 1967

Παρά τα 50 χρόνια που πέρασαν από το φασιστικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, παραμένει έντονη η ανάγκη προάσπισης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.Η αμερικανοκίνητη επιβολή της δικτατορίας, με σαφή ανοχή των Ευρωπαίων, είχε βασικό στόχο της Αριστερά, όμως επεκτάθηκε και γενικότερα σε κάθε πολιτικό και πολίτη με δημοκρατικά ιδεώδη.


Ήταν πολλοί οι συντηρητικοί πολίτες που συνειδητοποίησαν ότι δεν έμειναν στο απυρόβλητο επειδή ήταν απλώς αντικομμουνιστές. Συνειδητοποίησαν ότι η Δημοκρατία είναι το πολιτικό σύστημα που πρέπει να αφορά ΟΛΟΥΣ, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση.


Το μήνυμα αυτό εξακολουθεί να ισχύει το ίδιο έντονα σήμερα που η δημοκρατική Κυβέρνηση της Αριστεράς αγωνίζεται να λειτουργήσει και να ενισχύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να αποτινάξει την ξένη εξάρτηση, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.


Οι αντιστάσεις του μεγάλου διεθνούς και ντόπιου Κεφαλαίου είναι μεγάλες, καθώς έχει από χρόνια αναπτύξει βαθιές ρίζες διαπλοκής και εξάρτησης μέσα στην οικονομία και την κοινωνία.


Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι με την επίμονη προσπάθεια και την συμπαράσταση του Ελληνικού Λαού θα πετύχουμε.

Ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Απελευθέρωση συνεχίζεται!
Σχόλια μέσω facebook