Με την κατά Θεόν ελπίδα και την κατ’ άνθρωπον θλίψη τελέσθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, το  του Πανοσιολογιωτάτου  , Συνταγματάρχη του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης τέλεσε Όρθρο και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κερατέας , πλαισιούμενος από τους εφημέριους του Ναού , Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Αγγελή και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μωραΐτη, τον Αρχιμανδρίτη Ευμένιο Μερωνιανάκη Συνταγματάρχη Σ.Σ.Ι ε.α , οποίος κατατάχθηκε στο Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων μαζί με τον πατέρα Δημήτριο το έτος 1995, τον Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Μιχαλόπουλο , τον Πρωτοπρεσβύτερο Προκόπιο Ορφανό και τον Πρεσβύτερο Αναστάσιο Κολοβό.
Στην επιμνημόσυνη δέηση , εκτός από τον Πανιερώτατο και τους παραπάνω ιερείς , έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφων, αρχιερείς του πατριαρχείου Αλεξανδρείας και φίλοι του εκλιπόντος , καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Εμμανουήλ , Συνταγματάρχης Σ.Σ.Ι.
Οι οικείοι του και τα πνευματικά παιδιά του μακαριστού Αρχιμανδρίτη άκουσαν τον Πανιερώτατο , πνευματικό πατέρα του, να τους μιλά με λόγους παραμυθίας και να ευλογεί τον Θεό για την εν ζωή δράση του πατρός Δημητρίου. Έπειτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γεώργιος , ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ , εξέφρασε τα συλλυπητήρια εκ μέρους του Μακαριωτάτου προς την οικογένεια του εκλιπόντος στρατιωτικού ιεροκήρυκος.
Μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφων τέλεσε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη στο κοιμητήριο Κερατέας, στο οποίο παρέστη και ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Μιχαλόπουλος
Την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, 40η ημέρα από της κοιμήσεως του αειμνήστου κληρικού , ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου τέλεσε επιτάφιο τρισάγιο στο κοιμητήριο Κερατέας . 

του Μπλάνη Σωτηρίου
vimaorthodoxias.gr