Εκπλήξεις επιφύλαξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς στην (ανα)συγκρότηση του ψηφοδελτίου Περιφέρειας Αττικής.
Έθεσε εκτός λίστας 4 στελέχη του κόμματος που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 και συγκεκριμένα, τους
  • Αγιάσογλου Στέφανο
  • Γάκη Αδαμάντιο
  • Λειβαδά Παναγιώτη
  • Χάσκο Παναγιώτη
Στις θέσεις τους τοποθετήθηκαν:
1. Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της Ν.Δ., επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Ο «Νεολόγος» προανήγγειλε με ανάρτησή του σήμερα το πρωί, την επιλογή του κ. Α. Σαμαρά να «εγκαταλείψει» την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στην Μαγνησία προς χάριν του ψηφοδελτίου της Αττικής, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσει τη δυναμική του κόμματός του στην Περιφέρεια, δεδομένου ότι τα εκλογικά ποσοστά που καταγράφηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Αττική, εντάσσονται στα δυσμενέστερα του κόμματος σε όλη την επικράτεια.
2. Σταύρου Απόστολος –στην 9η θέση αμέσως μετά τον κ. Αθανάσιο Κατσιγιάννη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταύρου Απόστολος είχε αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής «εν ονόματι της ανανέωσης»με αποτέλεσμα, να ενταχθεί στο κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές και να αναδειχθεί δεύτερος σε ψήφους-1.361 με μόλις 62 ψήφους στο σύνολο του Δήμου Παλλήνης-αποδεικνύοντας «εν τη πράξει» ότι η προσωπική πολιτική δυναμική του, πλέον κινείται σε όρια εξάντλησης… Χάριν συντήρησης της μνήμης, ο κ. Α. Σταύρου αντέδρασε με έντονο τρόπο κατά του κ. Α. Σαμαρά όταν πληροφορήθηκε την μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Παρ΄όλα αυτά επανέκαμψε “εκ του παραθύρου” στην Ν.Δ. προφανώς με απαίτηση της κ. Ντ. Μπακογιάννη.
3. Καβέτσου Αικατερίνη (δικηγόρος) στην 14η θέση του ψηφοδελτίου
Kαι η κ. Καβέτσου προέρχεται από το ψηφοδέλτιο Περιφέρειας Αττικήςτης Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Ντ. Μπακογιάννη. Στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 κατέλαβε την 3η θέση με 1.191 ψήφους -63 ψήφοι στο σύνολο του Δήμου Παλλήνης.
4. Τσανικλιδης Δημήτριος, (Ειδικός Γενικός Ιατρός) τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.
Ο κ. Δημ. Τσανικλίδης είχε καταθέσει στα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, αίτηση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτή. Στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ήταν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Ελπίδα» στο Δήμο Αχαρνών και Θρακομακεδόνων.
Το γεγονός της αντικατάστασης των τεσσάρων πρωτοεισελθόντων στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής από τους τρεις προαναφερθέντες, παραπέμπει στο συμπέρασμα, ότι οι κ.κ. Αγιάσογλου Στ., Γάκης Αδαμ., Λειβαδάς Παναγ. και Χάσκος Παναγ., δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις εκλογικές απαιτήσεις της ηγεσίας του κόμματος –παρεμπιπτόντως κατέλαβαν τις προτελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου, με τελευταία την κ. Μαυροειδή Βασιλική, η οποία, χάριν της «ποσόστωσης» θα συμμετέχει εκ νέου στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. –
Το ερώτημα όμως που προκύπτει και χρήζει πολιτικής απάντησης είναι:αντικαταστάθηκαν από υποψηφίους υψηλότερης εκλογικής δυναμικής ή θυσιάστηκαν για να εξυπηρετηθεί η πολιτική «απορρόφηση» της κ. Ντ. Μπακογιάννη κι αν, ναι, μήπως η θυσία του πολιτικού εξοβελισμού τουςέχει πολλαπλάσιο κόστος σε επίπεδο πολιτικής ηθικής  από το προσδοκώμενο με την συμμετοχή των τριών παραπάνω; Ερώτημα που μάλλον θα μείνει αναπάντητο, η ουσία του όμως θα αιωρείται στο διηνεκές και θα απασχολεί κάθε πρωτοσεισερχόμενο στην κομματική και πολιτική “σκακιέρα”.
Ακολουθεί το πλήρες ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής
1 Σαμαράς Αντώνης,  Πρόεδρος Ν.Δ.
2 Βορίδης Μαυρουδής,  Δικηγόρος
3 Μαρτίνου Γεωργία,  Ναυτιλιακά
4 Βλάχος Γεώργιος,  Γεωπόνος
5 Μπούρας Αθανάσιος,  Καθηγητής
6 Καντερές Νικόλαος,  Φυσικός – Μετεωρολόγος
7 Δούκας Πέτρος,  Οικονομολόγος
8 Κατσιγιάννης Αθανάσιος,  Πολιτικός Μηχανικός
9 Σταύρου Απόστολος,   Δικηγόρος
10 Ράπτη Δήμητρα,  Υπάλληλος ΟΤΕ
11 Λουκά Ισμήνη, Οικονομολόγος
12 Ιωαννίδου-Μουζάκα Λυδία,  Καθηγήτρια Ιατρικής
13 Μαυροειδή Βασιλική,  Καθηγήτρια
14 Καβέτσου Αικατερίνη,  Δικηγόρος
15 Τσανικλίδης Δημήτρης,  Ειδικός Γενικός Ιατρός