«Τα σύνθετα κινητικά μοτίβα στη Βόρεια Θράκη (Αν. Ρωμυλία) και τις διάφορες μορφές του ζωναράδικου χορού» προσέγγισε το 2ο από τον κύκλο των σεμιναρίων ελληνικών χορών που διοργάνωσε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ» την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.

Το σεμινάριο αυτό ήταν ένα μοναδικό αφιέρωμα όχι μόνο στα χορευτικά μοτίβα της Βόρειας Θράκης αλλά και στην ιστορία και λαογραφία της περιοχής. Έτσι, λοιπόν, όσοι παρακολουθήσαν, το απόγευμα της Κυριακής, το σεμινάριο που οργάνωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ» υπό την επιμέλεια των κ.κ Βασίλη Οικονόμου και Χ.Π.Τόλια, ταξίδεψαν μέσω της έρευνας και της μουσικής σε αλύτρωτες πατρίδες του ελληνισμού.

Εισηγητής, ο διακεκριμένος κ. Δήμος Ι. Πραντσίδης Dr Α.Π.Θ, ο οποίος με βαθιά γνώση της βόρειο θρακιώτικης μουσικοχορευτικής λαϊκής παράδοσης μετέφερε σε όλους μας πολύτιμες ιστορικές, λαογραφικές και χορευτικές λεπτομέρειες.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες, μέλη και μη του συλλόγου, μας για την θερμή υποστήριξή αυτών των εκπαιδευτικών – επιμορφωτικών προγραμμάτων.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

«ΑΠΟΛΛΩΝ»