Στην ΤΕΝΕΡΓ για 27 χρόνια η διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου με κατασκευή και διαχείριση τριών μονάδων δυναμικότητας έως 200.000 τόνους ετησίως

Το έργο αφορά την κατασκευή και διαχείριση, για 27 χρόνια, τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Η δυναμικότητα αυτών των μονάδων θα προσεγγίζει τους 150.000 έως 200.000 τόνους ετησίως.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή επικράτησε, με βάση την οικονομική προσφορά, στοn διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Οι προσφορές ανοίχθηκαν χθες και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανταγωνίζονταν τις ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ και την κοινοπραξία J&P ΑΒΑΞ – Μεσόγειος.

Το έργο αφορά την κατασκευή και διαχείριση, για 27 χρόνια, τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Η δυναμικότητά τους θα προσεγγίζει τους 150.000 έως 200.000 τόνους ετησίως.
Το έργο ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου είναι το πρώτο στο οποίο η χρηματοδότηση γίνεται κατά 50% από κονδύλια του ΕΣΠΑ και κατά 50% από κεφάλαια του αναδόχου.

Μία ακόμα ιδιομορφία του έργου, που το καθιστά δύσκολο, είναι το γεγονός ότι ο ανάδοχος πρέπει να βρει τους χώρους, να χωροθετήσει τις τρεις μονάδες και να λάβει τις σχετικές περιβαλλοντικές εγκρίσεις.
Μάλιστα, τα τεύχη του διαγωνισμού προβλέπουν πως στην περίπτωση που δεν καταφέρει να λάβει τις απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες εντός συγκεκριμένου χρόνου, τότε κυρήσσεται έκπτωτος και το έργο το αναλαμβάνει ο δεύτερος υποψήφιος.

Τα προβλήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς ολόκληρες πόλεις, όπως η Τρίπολη, θυμίζουν σκουπιδότοπους.

του Φώτη Κόλλια

Πηγή ενημέρωσης:
Σχόλια μέσω facebook
Διαβάστε επίσης:  Tεράστια τα προβλήματα στα σχολεία Ανατολικής Αττικής επισημαίνει το ΚΚΕ Μεσογείων και Λαυρεωτικής