• Στην πορεία του προς το Σούνιο και τον Ναό του Ποσειδώνα, ο μαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ θα σταματήσει για 1 ώρα στο Άπαρτο Κάστρο των αγώνων, την Παρασκευή, 11 Ιουλίου, από 8.30 έως 10 το πρωί. Θα τον υποδεχτούμε πολλοί φορείς της Κερατέας και όλοι όσοι χτυπάει η καρδιά τους για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Μαζί μας και ο Άλκης Κωνσταντόπουλος που θα τραγουδήσει με τον γνωστό, δυναμικό, αγωνιστικό του τρόπο. 


Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία “240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό” έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό αγαθό για όλους, καθώς και την ανάγκη προστασίας του από μελλοντική εντατική εκμετάλλευση.

Από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, με χορηγούς τους αιγιαλούς της Αττικής και καύσιμο το θαλασσινό αεράκι, ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα. Ταυτόχρονα μια συμβολική σκυταλοδρομία αποτελούμενη από ενεργούς πολίτες, τοπικούς συλλόγους και φορείς μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής κληρονομιάς μας.

Σε κάθε έναν από τους σταθμούς διανυκτέρευσης και ξεκούρασης [Ελευσίνα, Ελληνικό, Σούνιο, Λιμανάκια Αρτέμιδας (Λούτσα) και Μαραθώνας – Σχινιάς] διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις από μουσικούς, ηθοποιούς, εικαστικούς καλλιτέχνες, ντι-τζέις, γκραφιτάδες, ιστιοπλόους.

Διοργανωτής και Υπεύθυνος: Άγης Εμμανουήλ (6934973056, [email protected],

[email protected], [email protected], [email protected])

www.facebook.com/240kmgialos

https://www.youtube.com/channel/UCY4BwiCZtQiyUroj5l_82Lw

«Πρόσεχε να προφέρεις καθαρά τη λέξη θάλασσα έτσι που να γυαλίσουν μέσα της όλα τα δελφίνια»                                                                                                      Οδυσσέας Ελύτης