ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τρίτη

Να σημειωθεί ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσουν ξανά την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για να αποφασίσουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία εξήγγειλαν για αύριο Τρίτη, 7, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί. Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αυριανή Γενική Απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή».

Αναφερόμενος στην αυριανή απεργία ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι «αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού»,

«Τον απειλούν», πρόσθεσε, «με πτώχευση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα» και συνέχισε: «Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% έως 30% απ’ αυτά που έχουν ήδη κοπεί».

«Αυτό κανένας λαός δε μπορεί να το αντέξει. Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν αύριο στην απεργία.
Να σημειωθεί ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσουν ξανά την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για να αποφασίσουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ, καλώντας σε ξεσηκωμό και σε αγώνα ανατροπής της βαρβαρότητας.

 http://www.imerisia.gr