Σύλληψη 24χρονου για παιδική πορνογραφία και απειλητικά μηνύματα 
Στη σύλληψη 24χρονου Έλληνα στο Λαύριο για πορνογραφία ανηλίκων και αποστολή απειλητικών

μηνυμάτων προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου www. zougla. gr κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστοι από τις 19-08-2011 έως και την 20-10-2011 μέσω του δωματίου συζητήσεων (chat) στέλνουν εξυβριστικά και απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής τόσο του διαχειριστή όσο και του προσωπικού της ιστοσελίδας.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ότι οι πράξεις αυτές τελούνται μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, η οποία ανήκει στον 24χρονο συλληφθέντα.

Σε νομότυπη αιφνιδιαστική έρευνα, που διεξήγαγαν σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Λαυρίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την τοπική Ο.Π.Κ.Ε και παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, ταυτοποιήθηκε ο συλληφθείς ως ο αποστολέας των εξυβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 24χρονου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αποθηκευμένο στους σκληρούς δίσκους του πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων σκληρού περιεχομένου.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και μία κεντρική μονάδα υπολογιστή, που περιέχει τρεις δίσκους, οι οποίοι θα υποβληθούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Πηγή: naftemporiki.gr