Βάλια Μιχαήλ
Σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2011 εκδικαζόταν η ένσταση του Δημοσίου κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου που αποφάσισε με ασφαλιστικά μέτρα την παύση των εργασιών ΧΥΤΑ στην περιοχή του Οβριοκάστρου Κερατέας. 
Απο νωρίς εκατοντάδες κάτοικοι είχαν μαζευτεί έξω απο το Ειρηνοδικείο για να διαμαρτυρηθούν για πολλαπλή φορά για όλα όσα συμβαίνουν στην Κερατέα τους τελευταίους δύο μήνες. 
Απο την μία πλευρά οι αστυνομικές δυνάμεις να έχουν εγκατασταθεί στην Λ.Λαυρίου και απο την άλλη οι αγανακτησμένοι κάτοικοι να διαμαρτύρονται και να εμπλέκονται σε πραγματικές οδομαχίες με τραυματίες.
Εάν κάποιος επισκεφθεί τα μπλόκα που έχουν στηθεί για την προστασία τους απο την βροχή και το κρύο θα δεί ότι εκεί δεν βρίσκονται τρομοκράτες αλλά άνθρωποι της διπλανής πόρτας…γέροι, νέοι και παιδιά που δεν έχουν σχέση με πολιτικά κόμματα. 
Ευρίσκονται εκεί και διαμαρτύρονται ότι δέν θέλουν να υποβαθμιστεί η περιοχή τους, έχει προσβληθεί η αξιοπρέπια και ο πολιτισμός τους, γνωρίζουν τι σημαίνει ΧΥΤΑ βλέπουν τα έργα… που γίνονται στους ήδη υπάρχοντες ΧΥΤΑ και δεν εμπιστεύονται το κράτος…!
Το Ειρηνοδικείο Λαυρίου σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Λεβαντής σήμερα το πρωί ζήτησε περαιτέρω στοιχεία και απο τις δύο πλευρές και έδωσε νέα ημερομηνία σε δέκα έως δεκαπέντε ημέρες απο σήμερα για να εκδοθεί η απόφαση. Μέχρι τότε η απόφαση της παύσης των εργασιών είναι σε ισχύ.
Περισσότερο απο χίλια άτομα είχαν πλημμυρίσει τους δρόμους του Λαυρίου σήμερα που διαμαρτύρονταν επίσης για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ τα οποία όπως δηλώνουν δεν κάνουν κανένα αληθινό ρεπορτάζ αλλά επαναλαμβάνουν αυτά που τους στέλλουν σε δελτία τύπου η αστυνομία και το κράτος. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει και τους προσκαλούν να έρθουν επι τόπου για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Δηλώνουν με μεγάλη πικρία ότι στην χώρα της Δημοκρατίας γίνεται ένας μονόλογος μέσα απο τις τηλεοράσεις και δεν τους δίνεται ποτέ ο λόγος.
Συγκηνητική ήταν η φωνή κάποιας μαθήτριας που φώναζε ότι δεν είναι τρομοκράτες αλλά νέοι άνθρωποι που δεν θά έχουν μέλλον στον τόπο τους αφού ο ΧΥΤΑ θα βάλει τον τελευταίο λίθο για να καταστρέψει και υποβαθμίσει την περιοχνή τους και οι άνεργοι θα αυξηθούν δεδομένου ότι στην Λαυρεωτική ήδη είναι προνόμοιο να έχεις καθημερινή εργασία!
Έκτισαν την εφορία! 
Εντω μεταξύ χθές το βράδυ αγανακτησμένοι κάτοικοι έκτισαν με τσιμεντόλιθα την είσοδο της Εφορίας Λαυρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας με σκοπό να γίνει ακόμη ποιό γνωστό το πρόβλημα από αυτούς που θα το επισκέπτονταν την επόμενη μέρα. 
Σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι του ΙΚΑ και της Εφορίας έμειναν κατάπληκτοι αλλά υποχρεώθηκαν να διαβάσουν τα δίκαια αιτήματα τους που είναι το ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ. 
Έγιναν συλλήψεις αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο κόσμος δηλώνει ότι θα κάνουν ότιδήποτε για να γίνουν γνωστά τα αιτήματά τους αφού τα ΜΜΕ δεν τα προβάλλουν!