Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 έσπευσε να ανακοινώσει ο Γιάννης Σγουρός, στην κοπή της πίτας της παράταξής του.

Αντιλαμβανόμενος πλήρως τυχόν ζυμώσεις στον κεντρώο χώρο ή συμπράξεις με άλλα κόμματα, γνωστοποίησε την πρόθεσή του καταλαμβάνοντας εξαπίνης πολλούς συναδέλφους του και επίδοξους μνηστήρες της θέσης.

Όπως σημείωσε «Όλους εσάς και όλους εμάς, δεν μας ενώνει η εξουσία. Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες της πολιτικής, ούτε παράγοντες της αυτοδιοίκησης. Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη για το θεσμό και η πίστη ότι μέσα από αυτόν μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας».

Παράλληλα, δήλωσε παρών στις εξελίξεις και το 2019 σημειώνοντας ότι «Το οφείλουμε στους πολίτες που ανεξαρτήτως αποχρώσεων και ιδεολογιών πίστεψαν σε μας και συμπαραστάθηκαν στην πορεία μας. Διαγράψαμε αυτόνομη πορεία, με σαφές ιδεολογικό στίγμα, χωρίς όμως να έχουμε παραμάσχαλα κανένα κομματικό εγχειρίδιο».To Παρασκήνιο – Η Ν.Δ. – Ο Χαρδαλιάς


«Η αγάπη άργησε μία μέρα» της Λιλής Ζωγράφου και… «ο γάμος άργησε τρία χρόνια» των Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννη Σγουρού, με τους δύο άνδρες να καταφέρνουν ότι, δεν κατάφερε ο Γιάννης Σγουρός με τον Αντώνη Σαμαρά, όταν υπήρξαν αλλεπάλληλες συναντήσεις ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του 2014, για συνεργασία και στήριξη του Κόμματος της Συγγρού τότε, στον “πράσινο” Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με ασφαλείς, αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, διά “γαλάζιου” Δημάρχου των Νοτίων Προαστίων, επί μακρόν στενού φίλου και συνεργάτη της οικογένειας Μητσοτάκη, ήλθε σε επαφή με τον Γιάννη Σγουρό, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρχική συμφωνία στήριξης.

Βέβαια, εδώ υπάρχει θέμα με τον “γαλάζιο” Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος με την παραίτησή του από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα Στερεάς Ελλάδας και τον Κώστα Μπακογιάννη, έχει ξεκινήσει ήδη την καμπάνια του για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Στα άξια αναφοράς στο σημείο αυτό ότι, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπήρξε υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής με τον Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr από την Πειραιώς, ο Νίκος Χαρδαλιάς κάθε άλλο παρά έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Κόμματος, πράγμα που γνωρίζει και ο ίδιος, ο οποίος βλέποντας πως, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται, ήδη, έχει ξεκινήσει συζητήσεις για το Δήμο Αθηναίων.

Και εκεί, βέβαια, θα έχει σημαντικότατο “θέμα” αν ισχυρότατος “γαλάζιος” Δήμαρχος αποφασίσει από τα βόρεια… να “κατέβει” κεντρικά… και διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας!