Η Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας κάτοχος ρεκόρ βιβλίου Γκίνες 2014,υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού “Θορικός” του Δήμου Λαυρεωτικής, παρουσίασαν ένα μουσικό αφιέρωμα με τα σημαντικότερα τραγούδια-σταθμοί αναδρομή της περιόδου 1960-1965, του Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τα κυριότερα αποσπάσματα από το “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”.

Η Συναυλία έγινε το Σάββατο 28 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας, ο οποίος είχε γεμίσει ασφυκτικά με κόσμο που έδειξαν την αγάπη τους για το Χορωδιακό τραγούδι.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Μαέστρος και ιδρυτής της Δημοτικής Χορωδίας Ανδρέας Λαζάρου, ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ζαφείρης Κουτελιέρης και στο πιάνο ο Αναστάσιος Λαζάρου Μαέστρος και διευθυντής της Χορωδίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ξεχωριστό σημείο αναφοράς της Χορωδίας ήταν η συμμετοχή της στο 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου τον Μάιο του 2014, όπου μετέχοντας στον μυθικό αριθμό των 777 χορωδών, που ερμήνευσαν τον”Ζορμπά” του Μίκη Θεοδωράκη, κατέκτησε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες (Guiness World Records),κερδίζοντας έτσι επάξια μια διάκριση με εξαιρετική σημασία για τους συμμετέχοντες χορωδούς, αλλά και για την πόλη της Κερατέας στο σύνολό της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Κωνσταντίνος Λεβαντής, ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. “Θορικός” κος Εμ.Μπίστας , Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κος Δημήτρης Λουκάς, ο εκδότης και αρχισυντάκτης του περιοδικού “Κεραταία Πόλις” κος Κωνσταντίνος Τσοπάνης. Επίσης μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Παλιού Φαλήρου, φίλοι της Δημοτικής Χορωδίας από την Κερατέα, το Λαύριο, την Αθήνα, και της γύρω περιοχές, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων.

Για τα neaonline Βάλια Μιχαήλ
http://neonlinedotcom1.wordpress.com