Φθανοντας στην πορεία των εκλογών, λίγο πριν οριστικοποιηθούν οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι, της Λαυρεωτικής, μετά τη συνένωση των Δήμων Κερατέα, Καμάριζα (Αγ. Κων/νος) και Λαύριο έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον πέντε υποψήφιοι.

Ο νυν δήμαρχος Λαυρίου Δημ. Λουκάς, ο τέως δήμαρχος ΛαυρίουΣταύρος Παπασταυρόπουλος, ο νυν δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού και ο τέως δήμαρχος Κερατέας Κ. Λεβαντής.Οι δύο κύριες πόλεις – Λαύριο και Κερατέα – έχουν τον ίδιο περίπου αριθμό ψηφοφόρων (γύρω στις 11.000) και η μάχη θα είναι σκληρή, γιατί πέρα απ’ αυτάπου τους ενώνουν (φυσικό περιβάλλον κλπ.) έχουν και άλλα που χωρίζουν τους κατοίκους.

Η περίπτωση συνένωσης συνδυασμών, μοιάζει μάλλον δύσκολη, γιατί ο Δήμαρχος Λαυρίου Δ. Λουκάς που θα μπορούσε ίσως να συνεργαστεί με τον τέως δήμαρχο Κώστα Λεβαντή, έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας χωματερής στην Κερατέα και έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, πράγμα που δεν αποδέχεταισε καμία περίπτωση ο Κ. Λεβαντής, καθ’ ότι Κερατιώτης πολέμιος της χωματερής.

Οι δύο Σταύροι (Παπασταυρόπουλος και Ιατρού) έχουν συναντηθεί και έχουνσυζητήσει, αλλά ακόμη δεν διαφαίνεται κάποια συνεργασία.Ετσι κι αλλιώς σε μία εβδομάδα θα κατατεθούν επίσημα οι συνδυασμοί στο Πρω-τοδικείο, οπότε όλα θα ξεκαθαρίσουν.

πηγή  9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ