Εκ μέρους του Γυμναστικού Συλλόγου Κερατέας λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα τμήματα ΡΥΘΜΙΚΗΣ και ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ γυμναστικής του Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ την Παρασκευη 17.06.2016(ρυθμικη) και το Σαββατο 18.06.2016 (ενοργανη) εντυπωσιασαν με την εμφανιση τους στο 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ που για μια ακομη χρονιά διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. “ΘΩΡΙΚΟΣ” του δήμου ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ.


Η διοργάνωση ήταν αψογη και ωφειλουμε να ευχαριστησουμε τους ανθρωπους του Ν.Π.Δ.Δ.”ΘΩΡΙΚΟΣ” για την φιλοξενία.

Ο Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ λειτουργεί τμηματα ρυθμικής και ενοργανης γυμναστικης τα τελευταία εξι χρόνια.Υποστηρίζει τα τμηματα αυτα με υλικοτεχνική υποδομη και έχει μισθωσεί ειδικο χώρο για την ενοργάνη γυμναστική.
Η επιτυχία των τμημάτων έχει την βάση της στο μεράκι των ανθρώπων του Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ αλλά και στον επαγγελματισμο και την αρτια καταρτηση των προπονητριών-γυμναστριών αποφοίτων ΤΕΦΑΑΑ κ.ΜΑΡΙΑΣ ΜΩΡΟΓΛΟΥ και ΒΑΣΙΑ ΓΙΑΠΤΣΕ.
Ευχαριστουμε τους 80 και πλεον αθλητες-τριες που στελεχωνουν τα τμηματα ΡΥΘΜΙΚΗΣ-ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ.

Στις 21.06.2016 το τμημα ενοργανης γυμναστικης συμμετεχει στο COSMOGYM FESTIVALL στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η προπονήτρια Ενόργανης Γυμναστικής , κ.Βάσια Γιαπτσέ ανέφερε σχετικά: “Το τμήμα της Ενόργανης ξεκίνησε φέτος το Σεπτέμβρη και αποτελείται απο 55 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 5-14 ετών. Τα παιδιά έμαθαν φέτος τη βασική δομή της προπόνησης, θέσεις σώματος, στοιρίξεις και πολλές ασκήσεις εδάφους. Στόχος μου είναι τα παιδιά να καλλιεργούν όλες τις φυσικές τους ικανότητες όπως ταχύτητα, δύναμη, ευλυγισία, νευρομυϊκή συναρμογή, καθώς επίσης την χάρη και τη  χορευτικότητα. Με την Ενόργανη Γυμναστική το παιδί αποκτά αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο σώματος και πνεύματος, επιμονή και προσήλωση στο στόχο και στη συνεχή προσπάθεια, αυτοπεποίθηση,  ευγενή άμιλλα και ομαδικότητα μέσα από παιγνιώδεις ασκήσεις και χορό. Στη γιορτή του Γ.Σ.Κερατέας το πρώτο τμήμα παρουσιάστηκε με “Το Μαγικό Φλάουτο” και το δεύτερο τμήμα με “Τον Κυνηγό…των πεταλούδων!!!”. 
Είμαι πολύ ευχαριστημένη απο τις εμφανίσεις των παιδιών και απο την εξέλιξη τους απο την αρχή της χρονιάς. Το δεύτερο τμήμα έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο Λαύριο, οπου ήταν και το πρώτο Φεστιβάλ που πήραν μέρος τα παιδιά και ακολουθεί η τελεταία μας παρουσίαση την Τρίτη 21/6 στο Διεθνές Φεστιβάλ, Cosmogym Festival στο Περιστέρι, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά-καλλιτεχνικά γεγονότα στην Ελλάδα καθώς συγκεντρώνει πάνω από 5500 συμμετέχοντες. 
Όπως οι περισσότερες Διεθνείς διοργανώσεις το Cosmogym Festival, είναι ένα μη αγωνιστικό γεγονός που ο μοναδικός στόχος των συμμετεχόντων είναι η συμμετοχή και η αγάπη τους για τον Αθλητισμό. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και είμαι σίγουρη οτι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γ.Σ.Κερατέας για την στοίρηξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που μας παρείχε για να γίνει με ασφάλεια η προπόνηση, τον Δήμο για τη μεταφορά μας στο Περιστέρι και την έφορο της Ενόργανης(Βαρβαρα Τσοδουλου)  για τη βοήθεια της.”
Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΡΥΘΜΙΚΗ-ΕΝΟΡΓΑΝΗ