ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Καλύβια, 20 – 06 – 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα Παλαιάς Φώκαιας με μοναδικό θέμα «Ενημέρωση για την καταστροφική πυρκαγιά της 16ης Ιουνίου 2012 στη Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας και λήψη απόφασης για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων», αποφάσισε τα ακόλουθα:
  1. Να αιτηθεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες την ανακήρυξη του Δήμου Σαρωνικού ως πυρόπληκτου.
  2. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής να συσταθούν επιτροπές καταγραφής των ζημιών σχετικά με τα κτίσματα και τα περιουσιακά στοιχεία.
  3. Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας να γίνει καταγραφή των ζημιών και να εκπονηθεί πρόγραμμα αποκατάστασης (αντιπλημμυρική προστασία, αναδασώσεις, καθαρισμός ρεμάτων, μέτρα πρόληψης κ.λπ.)
  4. Να δοθεί η μέγιστη δυνατή βοήθεια προς τους πληγέντες.
  5. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας έτσι όπως τέθηκαν από τον Πρόεδρο αυτής κ. Γεώργιο Λάμπρου, ήτοι να ληφθεί μέριμνα για τους κατοίκους των περιοχών που πλήγηκαν σχετικά με τις μεγάλες καταναλώσεις του νερού σε σχέση με την πυρκαγιά του τρέχοντος τετραμήνου τόσο από το Δήμο όσο και από την ΕΥΔΑΠ. Επιπρόσθετα να διατεθεί άμεσα ποσό για την αποκατάσταση των κρουνών που έπαθαν βλάβες, καθώς και να διατεθεί από το Δήμο ένα επιπλέον μηχάνημα και δύο φορτηγά για την αποκομιδή των κλαδιών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ