Την Τετάρτη 3-7-2013 διαβάσαμε την απόφαση υπ’αριθμ. 1301/2013 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής με την οποία κάνει δεκτή την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΑΓΟΝΙ (ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ) ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ» μέχρι το τέλος του 2013.

Το γεγονός μας εξέπληξε δυσάρεστα, παρά το ότι υπήρχε η υποψία ότι η ιστορία με την κοινοπραξία των εργολάβων δεν είχε τελειώσει.

Δεν ξέρουμε εάν η απόφαση αυτή αποτελεί προοίμιο μιας γενικευμένης επίθεσης στο Οβριόκαστρο, εάν είναι μία προσπάθεια να αποφευχθούν οι υπέρογκες αποζημιώσεις την κοινοπραξία ή (το πιο πονηρό) ένας εκβιασμός για εκπτώσεις στην απόφαση 94/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, ειδικά ενόψει της έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Η δική μας άποψη είναι ότι, πρέπει να συνεχίσουμε τη διαδικασία διαλόγου για την ολοκλήρωση της πρότασής μας (χωρίς εκπτώσεις) και ας αναλάβει η Κυβέρνηση την ευθύνη ενός ναυαγίου.

Ακόμα και στην χειρότερη περίπτωση που ξαναρχίσουν οι μάχες, θα έχουμε να επιδείξουμε στον Ελληνικό Λαό αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο την δική μας αξιοπιστία και την αδιαλλαξία και το ψέμα των Κυβερνώντων.

Στην παραπάνω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής παρατηρούμε ότι γίνεται πλήρως αποδεκτή η επιχειρηματολογία των εργολάβων ότι η έκταση των 50 στρεμμάτων στην περιοχή «Φοβόλες» δεν επαρκούν για την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού και επιπλέον είναι ακατάλληλη λόγων της ύπαρξης πηγαδιών, μεταλλευτικών στοών, ρέματος κ.λ.π.

Φυσικά κύριοι της Κυβέρνησης, κύριοι Εργολάβοι και λοιποί, φυσικά και δεν μπορεί να υλοποιηθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός στην περιοχή των 50 στρεμμάτων που προτείνει ο Δήμος μας.
Η έκταση δεν είναι κατάλληλη ούτε επαρκής ακόμα και για τα απορρίμματα της Ευρύτερης Λαυρεωτικής αν δεν χρησιμοποιηθούν σύγχρονοι και περιβαλλοντικά αποδεκτοί μέθοδοι.

Η πρόταση μας βασίζεται στην Ανακύκλωση, στην Ανάκτηση και στην Κομποστοποίηση με ελάχιστο ή και καθόλου υπόλειμμα, πρόταση οδηγός και για άλλους Δήμους να κάνουν το ίδιο, κλείνοντας την πόρτα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και εξαλείφοντας φαινόμενα τύπου Φυλής και Λιοσίων.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς η Περιφέρεια (ένα εκλεγμένο θεσμικό όργανο) αποδέχεται την εισήγηση των Μεγαλοεργολάβων που συνέβαλαν στην καταστροφή του τόπου μας αμφισβητώντας ευθέως την απόφαση της Βουλής που ρητά επιβάλει την διαγραφή του Οβριοκάστρου από τον Περιφερειακό σχεδιασμό μόλις εγκριθεί η Περιβαλλοντική μελέτη στην θέση Φοβόλες.

Η απάντηση στην απαράδεκτη και κατάπτυστη αυτή απόφαση μπορεί να είναι μόνο μία από τον Λαό της Λαυρεωτικής: «Μολών λαβέ»

http://lavreotiki.com/

Διαβάστε σχετικά:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 1301/2013 ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 1301/2013 ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής έστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή στην Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής …
ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εδώ και δύο χρόνια, αμέσως μετά την αποχώρηση των ματ, από αυτήν την ιστοσελίδα και όχι μόνο, φωνάζουμε για τη μεγάλη κοροϊδία από πλευράς κυβέρνη…
ΧΥΤΑ στην Κερατέα, επανέρχεται το Οβριόκαστρο!ΧΥΤΑ στην Κερατέα, επανέρχεται το Οβριόκαστρο!

Οι εργολάβοι και η κρατική γραφειοκρατία ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την κατασκευή ΧΥΤΑ/Y στο Οβριόκαστρο! Η ανάδοχος κατασκευαστική κοινοπραξ…
 Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟΣ (Ανοιχτή επιστολή-απάντηση στους Αδέσμευτους Πολίτες Λαυρεωτικής από την Επιτροπή Αγώνα Κερατέας – Λαυρίου)Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟΣ (Ανοιχτή επιστολή-απάντηση στους Αδέσμευτους Πολίτες Λαυρεωτικής από την Επιτροπή Αγώνα Κερατέας – Λαυρίου)

Άπαρτο Κάστρο 30.6.13   Με θλίψη για τα ανάρμοστα που υπογράφουν παλιοί συναγωνιστές των 128 ημερών του κοινού αγώνα, προσθέτουμε το 
Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής Ανακοίνωση - Ενημέρωση  Αδέσμευτοι Πολίτες Λαυρεωτικής Ανακοίνωση – Ενημέρωση 

18 Απρίλη 2011, μετά από 128 ημέρες Αγώνα τα ΜΑΤ αποχωρούν, η Κερατέα κερδίζει την Μάχη και γράφει Ιστορία. Ο μοναδικός όρος που τέθηκε τό…