Ο Επίκτητος (Εγχειρίδιο λβ’3) λέει: “Όταν δει συγκινδυνεύσαι φίλω ή πατρίδι, μη μαντεύεσθαι ει συγκινδυνευτέον” (Όταν πρέπει να κινδυνέψεις μαζί μ’ έναν φίλο σου ή για την πατρίδα, δεν είναι ανάγκη να ρωτάς και το μαντείο αν πρέπει να συνκινδυνέψεις).

Σήμερα 11 Δεκεμβρίου 2015 «έφυγε» στους ουρανούς ο Κερατιώτης πιλότος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιωταράκος Ευάγγελος του Θεμιστοκλέους. Συμπληρώνονται δηλαδή 56 χρόνια από τον χαμό του.

Ο Ανθυποσμηναγός Παναγιωταράκος Ευάγγελος του Θεμιστοκλέους γεννήθηκε το 1934 στην Κερατέα Αττικής.

Τον Απρίλιο του 1954 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας (τμήμα εφέδρων χειριστών) και αποφοίτησε το Νοέμβριο του 1955 με το βαθμό του εφέδρου ανθυποσμηναγού.

Σκοτώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1959 στο ΚΕΠ Λιβαδειάς Βοιωτίας, εξαιτίας αεροπορικού ατυχήματος κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως με αεροσκάφος Harvard North American Aviation T-6G της Σχολής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

«Για μια θυσία που κάνεις, επιβάλλεται σιγή» Ευριπίδης.

Σπύρος Παπαθανασίου

Πηγές
Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων
Λεύκωμα πεσόντων αεροπόρων

Διαβάστε σχετικά:
thumbnailΠεσόντες Πολεμικής Αεροπορίας της Περιοχής των Μεσογείων

Σαββάτο 8 Νοεμβρίου, Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η αεροπορία μας που εκτός από την χρηστική της αξία ως το υπέρτατο όπλο, μας προτρέπει να «κοιτάξουμε ψηλά» με διττή σημασία. Ωστόσο σήμερα επιλέξ…