Τα εγκαίνια του νέου πρότυπου υπερσύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού στηνΚερατέα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στις 6:30μμ.

Πρόκειται για έναν βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό που ακολουθεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Το έργο προϋπολογισμού 2.044.873 με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ξεκίνησε το 2012. Πρόκειται για κτίριο με υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και δώμα, συνολικής επιφάνειας 1.650 m2. Το κτίριο ενσωματώνει βιοκλιματικά στοιχεία όπως ο σωστός προσανατολισμός, ύπαρξη μεγάλων διαφανών επιφανειών προς το νότο, εκτεταμένη ηλιοπροστασία, φυσικός αερισμός, νυχτερινός αερισμός κατά το θέρος, χρήση διπλών υαλοπινάκων με επικάλυψη μεμβράνης χαμηλού συντελεστή εκπομπής (low e), εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής, φωτοβολταϊκά πανέλα κ.ο.κ.

Παράλληλα, το σύστημα ψύξης θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, γίνεται με γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και τερματικές μονάδες νερού. Επίσης, για τον αερισμό του χώρου χρησιμοποιούνται εναλλάκτες αέρα/αέρα με ενσωματωμένο στοιχείο νερού. Τέλος, όλες οι εγκαταστάσεις του κτιρίου (αερισμός, φωτισμός, κλιματισμός, πυρανίχνευση κτλ) ελέγχονται μέσω κεντρικού συστήματος ελέγχου.

Διεύθυνση βρεφονηπιακού σταθμού Κερατέας: Π. Παναγιώτου και Κ. Βάρναλη, τηλ 2299320236