Ούτε πέντε, ούτε οκτώ αλλά δέκα εκατομμύρια ευρώ είναι το προϋπολογιζόμενο κόστος για διαγωνισμό για την σίτιση των προσφύγων των δομών του Σχιστού και του Λαυρίου.


Αυτό τουλάχιστον αναγράφεται στο έγγραφο πρόσκλησης σε ανοιχτό διαγωνισμό που προκηρύσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για συμφωνία με εταιρεία για παροχή σίτισης για τους πρόσφυγες της δομής του Σχιστού προκήρυξη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με σύνολο προϋπολογιζόμενου κόστους κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις 9 Μαϊου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να θέσουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι τις 3 του ίδιου μήνα.

Αυτό που δεν προσδιορίζεται είναι η χρονική διάρκεια του έργου, καθώς όπως αναφέρεται στο έγγραφο ”θα οριστεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν στις επιμέρους δομές φιλοξενίας προσφύγων, όπως θα εξειδικευτούν στις οικείες εκτελεστικές συμβάσεις και σε κάθε περίπτωση μέχρι την εξόφληση των συγκεκριμένων χρημάτων”.

Ωστόσο, όπως αναγράφεται στο έγγραφο το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε 1.700.000 εκατ. μερίδες φαγητού, γεγονός που σημαίνει ότι η κάθε μερίδα υπολογίζεται στα 5,87 ευρώ.

Δείτε ολόκληρη την πρόσκληση ενδιαφέροντος

 Πηγή

Διαβάστε σχετικά:
thumbnailΕνοικίαση διαμερισμάτων για φιλοξενία προσφύγων από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών

Στην ενοικίαση 200 διαμερισμάτων, όπου θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις υποδοχής για περίπου 3.000 ωφελούμενους μέχρι το τέλος του 2016, προχωρά ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του…