Λαύριο 16 Σεπτεμβρίου 2013Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μια σημαντική διάκριση πήρε  το 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου. Ή ομάδα του etwinning με το  project  «Sea and city: sharing our common identity»,  απέσπασε την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το έργο, η οποία δίνεται μόνο στα σχολεία που πρωτοτυπούν, μετά από  αυστηρή αξιολόγηση.

Οι μαθητές του σχολείου μας την περασμένη σχ. χρονιά 2012-2013 εργάστηκαν συστηματικά και κατέγραψαν την ιστορία της πόλης και του λιμανιού του Λαυρίου, την οποία παρουσίασαν χρησιμοποιώντας σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία δημιουργίας, προβολής και παρουσίασης σε συμμαθητές τους από την Ιρλανδία και την Αγγλία. Το συγκεκριμένο έργο συνδυάστηκε με τα δύο περιβαλλοντικά προγράμματα του σχολείου «Τα μονοπάτια της πόλης μου – Δρω για την αειφορία»  και  «Η ζωή στο λιμάνι του Λαυρίου».

Η συγκεκριμένη διάκριση μας δημιουργεί την υποχρέωση για μεγαλύτερη προσπάθεια και επέκταση των διδακτικών καινοτομιών  στη σχολική καθημερινότητα.Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!Υπεύθυνοι για το πρόγραμμα ήταν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου: Ελευθερία Παπαμανώλη, Παναγιώτης Αθανασίου, Αικατερίνη Κουτελιέρη, Κωνσταντίνος Χασιώτης και συμμετείχαν πάνω από 30 μαθητές του σχολείου μαςΑναρτήθηκε στο διαδίκτυο και το βιβλίο όπου μπορείτε να το διαβάσετε: