Με καθυστέρηση 13 χρόνων το δίκτυο του προαστιακού εντάσσεται στην εξυπηρέτηση των κατοίκων πολλών δήμων του δυτικού λεκανοπεδίου.

Λίγες ημέρες μετά την ένταξη στην ηλεκτροκίνηση της γραμμής από τις Τρεις Γέφυρες ώς τον Σταθμό Λαρίσης, που ανήκει στα… ολυμπιακά έργα, χθες παραδόθηκε στο επιβατικό κοινό και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αθήνας.

«Περνάμε από την εποχή των αυτοκινητόδρομων στην εποχή του σιδηρόδρομου, που περιλαμβάνει τις επιβατικές και τις εμπορευματικές μεταφορές», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης εγκαινιάζοντας τις τρεις πρώτες ανακαινισμένες αποβάθρες.

Τα έργα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015 και πλέον οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους κυλιόμενες σκάλες και ασανσέρ, καθώς και ηλεκτρονική πληροφόρηση. Χθες, παραδόθηκε επίσης ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός στο Ζεφύρι.

«Ηταν τραγική η κατάσταση που υπήρχε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό», τόνισε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι η εικόνα θα ολοκληρωθεί σύντομα με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το σπουδαιότερο αφορά τη νέα πεζογέφυρα που θα αντικαταστήσει αυτή της δεκαετίας του 1950.

«Οταν υπογράφαμε τη σύμβαση, υπήρχαν κάποιοι που προέβλεπαν ότι το έργο δεν θα τελειώσει», επισήμανε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θανάσης Βούρδας, ο οποίος από την άνοιξη του 2015 είχε αναλάβει τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ και με την τότε ιδιότητά του είχε δώσει προτεραιότητα στα έργα του προαστιακού.

Χθες, παραδόθηκε σε χρήση ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός στο Ζεφύρι
Χθες, παραδόθηκε σε χρήση ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός στο Ζεφύρι | EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επί δεκαετίες τα σιδηροδρομικά έργα είχαν χαρακτηριστεί «στοιχειωμένα», καθώς ακόμη και τα πιο απλά ξεκινούσαν και δεν τελείωναν.

Υπερβάσεις χρονοδιαγραμμάτων, εκτινάξεις προϋπολογισμών και σκάνδαλα που τις περισσότερες φορές κατέληγαν στα δικαστήρια ή στην ακύρωση των συμβάσεων και σε νέες δημοπρατήσεις.

Την τελευταία διετία η εικόνα έχει αλλάξει και ήδη άρχισε η παράδοση των πρώτων τμημάτων.

Ως το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση ώς τον Πειραιά και πλέον το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα συνδεθεί απευθείας με το αεροδρόμιο με μέσο σταθερής τροχιάς και το ταξίδι θα διαρκεί μόλις 35 λεπτά.

Ως τότε, θα έχει τελειώσει η αναβάθμιση της γραμμής του προαστιακού από τα Ανω Λιόσια ώς τη Νερατζιώτισσα, που από τη Δευτέρα εξυπηρετείται με ειδική λεωφορειακή γραμμή.

Μέσα στον Σεπτέμβριο προβλέπεται να δημοπρατηθεί η υπογειοποίηση της γραμμής στην πυκνοδομημένη περιοχή των Σεπολίων, που επίσης σέρνεται από το 2004.

Πρόκειται για τμήμα 3,1 χλμ., από τα οποία τα 1,44 θα κατασκευαστούν σε σήραγγα και στα υπόλοιπα θα υπάρχει μερική βύθιση ώστε αν μη διασταυρώνεται ο σιδηρόδρομος με το οδικό δίκτυο, που προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα και κυρίως ατυχήματα με τραυματίες και νεκρούς.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 109 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 40,36 εκατ. έχουν εξασφαλιστεί από το κοινοτικό πρόγραμμα CEF που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του σιδηρόδρομου.

Τα έργα θα διαρκέσουν τρία χρόνια και θα υλοποιούνται χωρίς να προκαλούν προβλήματα στην ανακαινισμένη και ηλεκτροκινούμενη γραμμή.

Το υπουργείο έχει ήδη εγκρίνει την εκπόνηση μελέτης για την επέκταση του προαστιακού ώς το Λαύριο και τη Ραφήνα.