Ξεκίνησε η πρώτη διανομή για το 2018, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΤΕΒΑ)

Από τον Δήμο Σαρωνικού ξεκίνησε η πρώτη για το 2018 διανομή τροφίμων και άλλων ειδών σε αδύναμους οικονομικά πολίτες, μέσω του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ (Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους), που υλοποιείται από την «Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής».

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 12 Ιουνίου στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Σαρωνικού, πραγματοποιήθηκε διανομή νωπών και συσκευασμένων τροφίμων (βρεφικές τροφές, τυροκομικά, νωπά κοτόπουλα και κρέατα, είδη παντοπωλείου και οπωρολαχανικά), καθώς και βρεφικών ειδών και ειδών οικιακής χρήσης.

Οι διανομές θα συνεχιστούν εντός του Ιουνίου, στους Δήμους Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Διονύσου, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα, Σπάτων – Αρτέμιδος, Παιανίας, Κρωπίας, Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Ωρωπού (βλ. συνημμένο πίνακα).

Στην Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής συμμετέχουν συνολικά 13 Δήμοι, με συντονιστή εταίρο το Δήμο Σαρωνικού.

Εντός του 2018 θα πραγματοποιηθούν πέντε διανομές σε κάθε έναν από τους  Δήμους – μέλη της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, ενώ ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός του προγράμματος για το έτος ανέρχεται σε 2,3 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός των ωφελούμενων – όλοι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης – αναμένεται να φθάσει συνολικά τους 14.906.

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού και Συντονιστής της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά: «Με το πρόγραμμα αυτό, επιδιώκουμε και φέτος να προσφέρουμε μια μικρή, αλλά απαραίτητη στήριξη σε συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα θεμελιώδη για την επιβίωσή τους. Δυστυχώς, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, η κρίση είναι ακόμα εδώ, όπως είναι και η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια. Γι’ αυτό και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζουμε τον αγώνα να βρεθούμε κοντά σε όσους μας χρειάζονται, αξιοποιώντας κάθε μέσο και πόρο που διαθέτουμε. Για το 2018 έχουμε προγραμματίσει 65 διανομές στο σύνολο των 13 Δήμων, με στόχο να καλύψουμε τις ανάγκες των δικαιούχων. Με τη συνεργασία όλων των Δημάρχων, των αρμοδίων Αντιδημάρχων και των στελεχών όλων των Δήμων της Σύμπραξης, πιστεύω ότι και φέτος θα εξασφαλίσουμε την άρτια υλοποίηση του προγράμματος.»

Το Πρόγραμμα «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής» έχει ως στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους (ΤΕΒΑ) και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Υλοποιείται σε τοπικό επίπεδο από την Κοινωνική Σύμπραξη Αττικής, στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι οι Δήμοι Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος, Ωρωπού.

 

  Νέα επιτυχία της ασφάλειας Λαυρίου. Συνέλαβαν 30χρονο αλλοδαπό, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν συστηματικά κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Σουνίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ης διανομής :

 

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣ
ΤΡΙΤΗ 12-06-18 ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13-06-18 ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 14-06-18 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-06-18 ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18-06-18 ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΤΡΙΤΗ 19-06-18 ΡΑΦΗΝΑΣ -ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20-06-18 ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΠΕΜΠΤΗ 21-06-18 ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-06-18 ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 25-06-18 ΚΡΩΠΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 26-06-18 ΑΧΑΡΝΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27-06-18 ΑΧΑΡΝΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 28-06-18 ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-06-18 ΩΡΩΠΟΥ

 

Σχόλια μέσω facebook