Με ελαφρύ τραυματισμό πυροσβεστών και υλικές ζημιές σε σπίτια που ήταν δίπλα από εγκαταλελειμμένη παραθεριστική οικία που κάηκε, στο παρά 1′ σώθηκε οικισμός στο Λαγονήσι χάρη στην άμεση επέμβαση της πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού και κατόπιν της πυροσβεστικής και 2 ελικοπτέρων.

H Φωτιά ξέσπασε σε χορτολειβαδική έκταση αλλά άμεσα απείλησε σπίτια, στην αρχή της Λ.Αναβύσσου κοντά στην ταβέρνα Μαγγίνα και επεκτάθηκε στον διπλανό λόφο της Φοινικιάς. Σημειώνεται ότι τα πλάνα και οι φωτογραφίες είναι από την μία πλευρά του μετώπου καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να κυκλοφορήσουμε περισσότερο λόγω απαγόρευσης και διακοπής της κυκλοφορίας

Η φωτιά οριοθετήθηκε και ελέγχεται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Άμεση είναι η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενη άμεσα σε αιτήματα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής διέθεσε οκτώ υδροφόρα οχήματα για τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Επί τόπου μετέβησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου και στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, υπό τον συντονισμό της Περιφερειακής Συμβούλου αρμόδιας για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννας Τσούπρα.

Στην περίπτωση του ενδεχομένου απευκταίας αναζωπύρωσης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των εθελοντών καθώς και της Περιφέρειας Αττικής παραμένουν σε εγρήγορση.