ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, για τους εργαζομένους στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, στο Λαύριο, οι οποίοι απολύονται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ), χωρίς να τους αποδοθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις. Στην συνάντηση το νομικό τμήμα του Ε.Ε.Σ επικαλέστηκε σαθρά επιχειρήματα περί συμβάσεων ορισμένου χρόνου και λύση της σύμβασης χωρίς την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων. Τα επιχειρήματα αυτά δεν ευσταθούν μιας και οι εργαζόμενοι εργάζονται για αρκετά χρόνια με μία και μόνο σύμβαση που είχαν υπογράψει την ημέρα πρόσληψής τους. Απαιτήσαμε την αλλαγή των όρων απόλυσης που δηλώθηκε στον ΕΡΓΑΝΗ από λύση της σύμβασης, σε καταγγελία και την αποζημίωση των εργαζομένων. Το Υπουργείο Εργασίας έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων και σύστησε στον Ερυθρό Σταυρό να πράξη τα νόμιμα (καταγγελία και αποζημίωση).

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων, ιδιαίτερα αν συνεχίσει η λειτουργία του Κέντρου με οποιαδήποτε μορφή.

Οι 23 απολύσεις των εργαζομένων από το Κέντρο υποδοχής είναι «επιτυχία»  της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιας και με δική της ευθύνη κλείνει το αρχαιότερο και το μοναδικό κέντρο υποδοχής της χώρας, δίνοντας έτσι την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας όλων των κέντρων υποδοχής, στην ΕΕ και στις ΜΚΟ.

Απαιτούμε να βρεθεί άμεσα λύση με τους πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο, όσον αφορά την σίτιση και περίθαλψη και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για προστασία όλων όσων χρίζουν προστασίας (πολιτικών προσφύγων, προσφύγων και μεταναστών)  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7

Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107

Mail: [email protected] , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com

ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ