“Στιγμές” ανεξίτηλες στο χρόνο χάραξε ο “ΗΓΕΧΟΡΟΣ” στη φετινή του Μουσικοχορευτική Παράσταση!

Την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσικοχορευτική παράσταση του Πολιτιστικού & Λαογραφικού συλλόγου “ΗΓΕΧΟΡΟΣ” Κερατέας, μία παράσταση λίγο διαφορετική, που ξέφευγε από τα συνηθισμένα, αναπολώντας τις όμορφες στιγμές της ζωής. Ένα νησιώτικο γλέντι, ένας παραδοσιακός γάμος.. Στιγμές που κατέχουν ξεχωριστή θέση στο σεντούκι των αναμνήσεων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης επικρατούσε ένα κλίμα συγκίνησης κι ενθουσιασμού τόσο από τη μεριά των χορευτών όσο και από την ένθερμη συμμετοχή του κόσμου, χαρίζοντάς μας το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.
 Οι θεατές παρακολούθησαν χορούς από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, κάνοντας έτσι ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα απ’ τους δρόμους της παράδοσης. Ξεχωριστή θέση στην παράσταση είχαν οι μικροί χορευτές του συλλόγου και το τμήμα προσχολικής ηλικίας, οι οποίοι με μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και με την αθωότητα που χαρακτηρίζει την ηλικία τους, χόρεψαν στους ρυθμούς της παράδοσης και παρουσίασαν στο κοινό δρώμενα από περιοχές της χώρας μας.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τον δάσκαλο του συλλόγου κ. Νίκο Στεργίου, και τους χορευτές για την άρτια παράσταση που παρουσίασαν καθώς και τους γονείς των μικρών μας πρωταγωνιστών που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια χρονιά. Τους χορηγούς για την στήριξη που μας παρείχαν και που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των οποίων δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η παράσταση, το Δήμο Λαυρεωτικής για την βοήθειά του στην καθαριότητα του χώρου κ.ά, καθώς και τους εθελοντές και φίλους του συλλόγου για το χρόνο και τον κόπο που διέθεσαν.
Το βεστιάριο Κατερίνα Βάλβη – Νίκη Αγιαζματζή, το Εργαστήρι Παραδοσιακών Φορεσιών Άγγελος Θεοδοσίου – Νίκος Σωτηρίου για την άψογη συνεργασία.
 
Τους μουσικούς μας Ιωάννη Παυλόπουλο, Θοδωρή Τασούλα, Κώστα Μήτσιο, Γιάννη Γευγελή, Κωνσταντίνα Πάτση, Φώτης Βελισσαρόπουλο, Χαρίτων Χαριτωνίδη, Θάνο Σαμπάνη καθώς και τον Γιάννη Μιχαλόπουλο υπεύθυνο για τον ήχο και τα φώτα.
 
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστούμε στους θεατές που με την παρουσία τους και την ενθουσιώδη υποδοχή που επιφύλαξαν, έδωσαν δύναμη και ώθηση στον “Ηγέχορο” να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη, μεράκι και αγάπη για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας.
 
     Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη!
Χορηγοί: ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, Δημοσθένης & Έλμα Δόγκα, Στέφανος Στουραϊτης – Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων,Μεγαγιάννης Θ. “LA RUSTICA” , Μιράντα Καλκαβούρα, Πολύζος Α. & Πετρολιάγκη Ζ. ΟΕ, Δέτση Γραφείο Τελετών, Λέτσικας Χρήστος-Φάρμα Φιλιππαίου/ζωοτροφές, Ζαχαροπλαστείο Κατσίκη, LIMIT UP- Αφοί Ζορμπά, Γκίνης Κώστας LIMIT UP της μάσας, Αφοί Παπαθανασίου ΟΕ-MESSOGEIA TOURS, Πέππας Νώντας εμπόριο-service ελαστικών, Πετρολιάγκης Βασίλης-αλουμινοκατασκευές, Πατιρντί Ταβέρνα, Τεχνικό Γραφείο Βασιλακάκος Σταμάτης / Δόσης Κων/νος, Πολύζος Γιώργος “ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΡΕΑΤΩΝ”, Μυλωνάκος Κων/νος γυάλινες κατασκευές, Παπάζογλου Μαρία – Μake me perfect hair salon,, Δήμας Σταμάτης- γενικό εμπόριο τροφίμων/φρούτων/λαχανικών, Παπαγιάννη Α, – Κοψιά Μ. “ΣΤΑΦΥΛΟΜΕΛΙ”, Μακροδημήτρης Αθανάσιος- εμπόριο πλακιδίων/είδη υγιεινής, Υδροφόρα “Μαγγανά”, Χ.Α Δρίτσα ΙΚΕ, Λιάγκης Ευάγγελος “Σπιτικό, Everbest
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας                                   ΗΓΕΧΟΡΟΣ                         Έτος ιδρύσεως 2015