Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Ιατρού για την δεύτερη ακύρωση του διαγωνισμού για τις καντίνες στις παραλίες

 

Με επιστολή που μας απέστειλε για δημοσίευση ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Ιατρού αναφέρεται στην ακύρωση και του δεύτερου διαγωνισμού εκμίσθωσης των παραλιών της Λαυρεωτικής καθώς και για έγγραφο που ο ίδιος είχε καταθέσει προς τα μέλη της ΔΑΝΕΤΑΛ προειδοποιώντας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των χώρων οι οποίοι προκηρύχθηκαν ως “δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι”.

Ακολουθεί η επιστολή του:

ΝΕΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ – ΕΚΘΕΤΟΣ ΞΑΝΑ Ο ΛΟΥΚΑΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΑΝΕΤΑΛ

Ακυρώθηκε και ο 2ος Διαγωνισμός για τις καντίνες απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς για να δικαιολογήσει πως τοποθέτησε καντίνες σε ξένες ιδιοκτησίες επικαλέσθηκε μέχρι και το Βυζαντινορωμαικό Δίκαιο!!!
Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο. Όμως συνέβη.
Πέρα απο το αστείο της υπόθεσης, η διοίκηση Λουκά και ο ίδιος με την πολιτική και τους χειρισμούς τους, θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Δήμου, με μεγάλο κοινωνικό κυρίως κόστος.

Παρακάτω το περιεχόμενο του εγγράφου (αρ. πρωτ. 104/4-7-17) που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Ιατρού στις 4 Ιουλίου 2017 προς τα μέλη της ΔΑΝΕΤΑΛ

Προς: Μέλη Δ.Σ. Δημοτικής Ανώνυμης
Εταιρείας Ακινήτων Λαυρεωτικής
(ΔΑΝΕΤΑΛ)

ΘΕΜΑ: Ποινικές ευθύνες μελών Δ.Σ. Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων Λαυρεωτικής (ΔΑΝΕΤΑΛ).

Με την υπ’ αριθμ. 16/15-6-2017 απόφαση της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων Λαυρεωτικής (ΔΑΝΕΤΑΛ), ορίζονται με συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87’) θέσεις οι οποίες ονομάζονται “δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι”. Για τις θέσεις αυτές διενεργήθηκε δημοπρασία την 28-6-2017 με σκοπό την τοποθέτηση και λειτουργία τροχήλατων καντινών εντός των χώρων αυτών.

Όπως γνωρίζετε, οι θέσεις που περιγράφονται στην παραπάνω απόφαση, ΔΕΝ αφορούν θέσεις εντός αιγιαλού και παραλίας, οι οποίες παραχωρούνταν τα προηγούμενα χρόνια από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία στους Δήμους προς αξιοποίηση. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι βρίσκονται εντός ιδιοκτησιών που φέρουν Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) για τους οποίους ιδιοκτήτης ΔΕΝ είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής αλλά διάφορα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Επιπρόσθετα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 10158/19-06-2017 αίτησή μου προς την ΔΑΝΕΤΑΛ ζητώ να μου απαντηθεί πως προκύπτει ότι οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι “δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι”. Προφανώς εσκεμμένα δεν μου έχει απαντηθεί γιατί όλοι γνωρίζουμε πως οι ιδιοκτησίες που έχουν δηλωθεί από τον Δήμο Λαυρεωτικής βρίσκονται σε οργανωμένο αρχείο που τηρεί ο κος Ευάγγελος Αντωνίου και η κα Ναταλία Κυριακίδου. Οι αναφερόμενοι έχουν επωμισθεί την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Λαυρεωτικής αλλά δεν τους επιτρέπετε να απαντήσουν-μαρτυρήσουν την αλήθεια.

Επίσης η υπ’ αριθμ. 17/2017 με τίτλο “Λήψη απόφασης σχετικά με δωρεάν διάθεση ομπρελών και ανακλίντρων στο χώρο αιγιαλού και παραλίας προς εξυπηρέτηση των λουόμενων”, λαμβάνεται χωρίς κανένα έρεισμα σε νόμο ή απόφαση, χωρίς καταγραφή ούτε των παραλιών που θα τοποθετηθούν, ούτε του αριθμού που θα τοποθετηθεί, χωρίς καμία προηγούμενη έγκριση δαπάνης, χωρίς πρόβλεψη στο προϋπολογισμό και το κυριότερο ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Το μοναδικό και άθλιο επιχείρημά σας για τα παραπάνω είναι ότι, στο Ταμείο του Δήμου δήθεν, με τις ενέργειες αυτές, θα μπουν 130.000 ευρώ.Απλά ΝΤΡΟΠΗ σας! Αυτά που πράττετε εκτελούνται μόνο από απατεώνες και καταπατητές. Πράξεις που γίνονται εις βάρος συμπολιτών μας και του δημοσίου με τεράστια οικονομική ζημία αλλά πολύ περισσότερο κοινωνική και ηθική.

Οι αποφάσεις σας πάρθηκαν έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης για τις οποίες ως μέλη Ανώνυμης Εταιρίας φέρετε τεράστιες ποινικές ευθύνες οι οποίες και θα αναζητηθούν όχι μόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από πολλούς θιγόμενους.

ΚΕΡΑΤΕΑ 04-07-2017
Ο Υπογράφων

ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΑΤΡΟΥ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Για δεύτερη φορά ακυρώνει το διαγωνισμό για τις παραλίες της Λαυρεωτικής η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Σχόλια μέσω facebook