19 Δεκεμβρίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ

Η πρώτη ημέρα της έναρξης των εκδηλώσεων

του Δήμου Κρωπίας, του ΝΠΔΔ Σφηττός σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου (ΕΕΒΕΚ)

 

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 7 το απόγευμα ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης,  ο πρόεδρος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντώνης Κορωνιάς και η πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου Καλομοίρα Πρόφη κήρυξαν, την έναρξη των επίσημων  Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κρωπίας, του ΝΠΔΔ Σφηττός σε συνεργασία με της (ΕΕΒΕΚ)  με το φωτισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο κέντρο του Δήμου Κρωπίας.

Το άναμμα του Δέντρου πλαισίωσε η εξαιρετική ομάδα μουσικών της Δημοτικής Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, Ηλία Σοφρώνη με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.  

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης σε δήλωσή του τόνισε  : «Ο εορτασμός της γέννησης του Ιησού Χριστού πάντοτε  συγκινεί. Οι αξίες του Χριστιανισμού είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ, για όλους μας αυτά τα δύσκολα χρόνια που βιώνουν οι πολίτες μας όχι μόνο στην Ελλάδα  αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Τα Χριστούγεννα ανήκουν στα παιδιά που είναι οι πρεσβευτές των αξιών του Κυρίου Ιησού Χριστού. Χρόνια πολλά σε όλους και υπόμνηση του χρέους μας για συνεχή αλληλεγγύη μεταξύ μας και ιδιαίτερα σε όσους χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντώνης Κορωνιάς δήλωσε τα εξής : «Είναι μια θαυμάσια βραδιά.Οι εορταστικές μας εκδηλώσεις είναι σταθερά προσανατολισμένες στα παιδιά και τους γονείς τους και φυσικά με σύμμαχο την ΕΕΒΚ προσδοκούμε να τονωθεί η εμπορική μας αγορά ενώ εξήρε τους φορείς που συμμετέχουν στο φετινό εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων στο Δήμο Κρωπίας και όλους τους εθελοντές και δημοτικούς υπαλλήλους.

Την παρουσίαση της κεντρικής εκδήλωσης έκανε, η Χριστίνα Παπαχρήστου ενώ τις εκδηλώσεις υποστήριξαν εθελοντές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας και σπουδάστριες της σχολής “Atelierdebeaute” (με το face-paintingτων παιδιών).Από τις  5 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (πεζόδρομος Ολυμπιονίκη Γ.Σ Παπασιδέρη 13)  μικρά παιδιά του Κορωπίου προετοίμασαν τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και στη συνέχεια με τη συνοδεία του Άγιου Βασίλη πήγαν στην Κεντρική πλατεία για να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης.

Ο ΕΕΒΕΚ οργάνωσε την ίδια ημέρα εκπτωτική νύχτα (mini «Λευκή Νύχτα») προσφορών με εξαιρετικά χαμηλές τιμές από τα εμπορικά καταστήματα ενώ στην κεντρική πλατεία, ιδιωτικές σχολές Χορού του Κορωπίου με εξαιρετικές χορογραφίες δημιούργησαν μια όμορφη εορταστική βραδιά.Παράλληλα διεξάγονταν παιχνίδια με Χριστουγεννιάτικες μασκώτ (Άγιος Βασίλης,  Τάρανδος, ξυλοπόδαρη νεράιδα).Η συνέχεια ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα καθότι τη σκυτάλη πήρε ένα ποντιακό πολιτιστικό σύνολο του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών που παρουσίασαν το σατυρικό θεατρικοχορευτικό δρώμενο των «Μωμόγερων» υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Εφραιμίδη. Μεγάλη ήταν και η υποδοχή των διακεκριμένων συγγραφέων Μάνου Ελευθερίου, Μάνου Κοντολέων, Μαρία Λαμπαδαρίου-Πόθου και Λίτσα Ψαραύτη από το κοινό του Κορωπίου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017.

Οι συγγραφείς διάβασαν τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια τους στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου στην πολύ καλή εκδήλωση που οργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου με τις ομάδες χορού του να πλαισιώνουν αρμονικά τους συγγραφείς.

Το παραδοσιακό τρενάκι των Χριστουγέννων έκανε την εμφάνισή του από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, συνέχισε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων Κυριακή 24 Δεκεμβρίου με  αφετηρία την Πλατεία Αγάλματος από τις 17:00 έως 19:00 θα προσφέρει τις εορταστικές του διαδρομές στην πόλη. Η Χιονόμπαλα στην Πλατεία Αγάλματος θα απασχολήσει μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου από τις 10:30 έως 14:30 και από 16:30 έως 20:30.

Τα Σπιτάκια των Χριστουγέννων ήδη λειτουργούν στο Κέντρο του Κορωπίου και μπορούν οι πολίτες να βρουν  προϊόντα παραγωγών και καταστημάτων του Κορωπίου ενώ δε λείπουν οι εκπλήξεις από τους χορηγούς τους. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί ΝΠΔΔ Σφηττός ετοιμάζουν μια ξεχωριστή εορτή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου στις 18:00.

 

ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΏΣΕΩΝ

 

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

-11:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη. Χοροθεατρική παράσταση για παιδιά 3-12 ετών από την ομάδα «Παιδική Θεαμάτων». Θα παρουσιαστεί  το έργο του Ερνστ Χόρμαν «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών».

-20:00 Δημαρχείο Κρωπίας. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής που δημιουργεί πλέον μια μουσική παράδοση στα δημοτικά δρώμενα του Κορωπίου.

 

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, 20:30, Αμφιθέατρο Δημαρχείου Κρωπίας

Συναυλία jazz μουσικής από το μουσικό σύνολο «Τrilogia» με τους, Γιώργο Τρανταλίδη, Παναγιώτη Σαμαρά και Γιώργο Κοντραφούρη. Ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι οι, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Βασίλης Ξενόπουλος.

 

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, 11:00, Δημοτική Βιβλιοθήκη. «Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο». Εργαστήρι κατασκευής γουριών (απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών)

 

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη

 

   
Η κεντρική αφίσα των εκδηλώσεων Η αφίσα της εκδήλωσης της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2017

Οι διακεκριμένοι συγγραφείς Μάνος Ελευθερίου, Μάνος Κοντολέων, Μαρία Λαμπαδαρίου-Πόθου και Λίτσα Ψαραύτη διάβασαν τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια τους