ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΗ

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας συνθέτης, τραγουδιστής ήταν βασικός συνεργάτης και αγαπητός φίλος του συμπολίτη μας και ομότεχνου του, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.

Στην γιορτή του Μελιού στις 23 Σεπτεμβρίου 2007 καλεσμένος από το Δήμο Κερατέας τότε πρωτοεμφανίστηκε  στην Κερατέα σε μια αξέχαστη συναυλία με τεράστια συμμετοχή κόσμου μαζί με τους Σάκη Μπουλά, Δημ. Σταρόβα, Ελεονόρα Ζουγανέλη, Αντ. Μίντζελο, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.

Η δεύτερη φορά υπήρξε η αφιλοκερδής συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Οβριοκάστρου έμπνευση και ιδέα του φίλου του Άλκη. Έτσι λοιπόν στις 6-7-2009 συμμετείχε σε ειδική συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ αυτό, μαζί με άλλους στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» στην Αθήνα, υποστηρίζοντας το δίκαιο αγώνα της πόλης μας κατά του ΧΥΤΑ. 

Δέκα μέρες μετά στις 16-7 πήρε μέρος στη μεγάλη συναυλία στο βουνό με πρωταγωνιστή τον ίδιο και με την συμμετοχή του Άλκη, του Δημ. Σταρόβα, της  Ζίνας Αρβανιτίδη, του Κουβανέζου M.C. CHUCHO και του συγκροτήματος Sweet Blender.

Μετά την συναυλία μας μίλαγε ενθουσιασμένος για τον ωραίο τόπο, τον κόσμο που ήρθε, ειδικά τους νέους,  και τ’ αστέρια του ουρανού που ήταν πιο κοντά του, γιατί στην Αθήνα δεν τα έβλεπε…

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.

«Ποια πόλη, ποια χώρα, ποια θάλασσα τον ταξιδεύει τώρα…» παραφράζουμε ένα δημοφιλές τραγούδι του.

Η πόλη μας πάντως ευγνωμονεί τον σπουδαίο δημιουργό, του έντεχνου τραγουδιού που «έφυγε» από κοντά μας, σφραγίζοντας μια εποχή, αφήνοντας ανεξίτηλα το σημάδι του και σε μας.

  Αναιμική συγκέντρωση κατά των ανεμογεννητριών στο Πάνειο – Επιμένει η εταιρεία!